Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: kuidas vene tankid imbuvad Eestisse

-
30.03.2024

Sankt-Peterburgis jätkub vaikne paanika: püütakse terroristi, kes kirjutas pahasti Putinist. Ja mitte kusagile mujale, kui Puškinis asuvale sõjamonumendile.

Vabastajate mälestusmärgile oli jäädvustatud väga halb sõna. Fontanka.ru ei julgenud avaldada fotot, aga tuli vähemalt välja pealkirjaga „Politsei otsib taga Puškinis asuvale sõjamonumendile presidenti solvava sõna kirjutanud autoreid“.

Sõna oli niivõrd jube, et seda ei julge mitte keegi mainidagi. Kõik see meenutab üht episoodi vahva sõduri Šveiki raamatust:

„Kui teda siis Pisekis maakonnakohtu juures üles poodi, hammustas ta papil nina otsast ja ütles, et ei kahetse midagi, ja lisas veel miskit õige vänget keisrihärra kohta.“

„Ega te ei tea, mis ta tema kohta ütles?“ päris Bretschneider lootusrikkal häälel.

„Seda ma ei või öelda, sest mitte keegi pole julgenud seda korrata. Räägitakse, et tema sõnad olid midagi nii hirmsat ja koledat, et keegi kohtunõunik, kes oli seal juures, läks sellest hulluks ja teda hoitakse tänase päevani inimestest eraldi, et midagi avalikkuse ette ei tuleks. Ega see olnud mõni tavaline keisrihärra teotamine, nagu võib juhtuda pommis peaga.“

No ilmselt oli see midagi sellist, mida räägivad lihtsad eestlasedki isekeskis Kaja Kallase ja tema edukast pankurist isa kohta… Aga Venemaa kultuuripealinna elanikud ei jäänud oma oletustes saladusliku Putinit solvava sõna kohta meist maha. Kommentaarides pakutakse mängida äraarvamismängu nagu Jakubovitši saates „Imede põld“, küsides, et „mitu tähte on selles sõnas?“ Ja kohe järgneb teise kommentaatori vastus: „Kolm“ (eesti keeles oleks neli – I.M.)

Oli ka muu tähtede arvuga variante…

+ + + + + + +

Täna Postimehes avastas tuntud julgeolekuekspert sõjanduse alal Ameerika: „Rainer Saks / Vene õigeusukirik kuulutas sõja Ukrainas pühaks sõjaks“.

Härra Saks kirjutab:

„Vene õigeusukiriku kirikunõukogu võttis vastu sisuliselt poliitilise dokumendi, milles nimetas sõda Ukrainas pühaks sõjaks ning sisuliselt kuulutas Ukraina õigeusu kiriku ebaseaduslikuks.“

Moskva patriarhaadi õigeusukiriku preestrid juba ammu õnnistavad tuumarelvi, allveelaevu, Ukraina rindele otse vene vanglates saadetavaid mõrvareid, nii et selle usulahu jaoks on inimeste tapmine püha kohus, sest nagu ütles mõni aasta tagasi suurel foorumil Putin, „Me kõik lähme paradiisi, aga nemad lihtsalt kärvavad maha!“. Ega seal äärmusislamismiga suurt vahet ei olegi.

Eesti piiril kartulimardika linte konfiskeerivad eesti piirivalvurid peaksid olema ettevaatlikud ka ikoonidega: nende puhul tuleks uurida ka tagapoolt, sest viimasel ajal võib seal leida „püha sõja“ atribuute – näiteks viimne Moskva patriarhaadi kiriku moeröögatus on püha Dimitri ikoon, mille tagaküljel ilutseb vene tank nagu nende ususekti moraalsete alustugede kehastus.

Muidugi tekkivad ka Eesti elanikel küsimused, et miks lubas Tallinna linnavalitsus hiljuti ehitada Savisaare-Jakunini kolekirikule Lasnamäel juurde veel ka propagandakeskuse ja miks lubatakse Vene kodanikel valida meile siin hoopis Putini alamatele meelepärast võimu. Aga nüüd, kui keskerakonna võim Tallinnas on lõppenud, peaks algama selginemise periood: kas lõpetatakse Toompeal asuva suure šalottsibula rendileping ja muudetakse Vene ohvitseride kultuurikeskuse nimi ja sisu (Eestis elab teisigi rahvaid peale venelaste), või asi piirdub toiduahela ümberehitamise ja autoliikluse lõpetamisega pealinnas?

+ + + + + + +

Rostovi oblasti Bataiski linnas ründas mehemürakas kahte pisikest tüdrukutirtsu selle eest, et nad kuulasid ukraina ansambli GO_A laulu. Tegemist oli kõigest rahvalaulu töötlusega, kuid suur rašistlik kaabakas, koni hambus, ajas päris pikalt lapsi taga, lubades nad maha lüüa. Õnneks jõudsid surmahirmus lapsed ennast peita oma sõbranna majja, mille perenaine kutsus mehe korrale.

„Nad kõik on ukraina ekstremistid!“ – röökis poliitiline pedofiil. „Homme toovad nad lõhkeainet ja ülehomme õhkavad teie maja!“

Naine vastas, et „tüdrukud on 9 ja 10 aastat vanad! Kuulasid muusikat, mis teile ei meeldinud, ja kohe said neist ekstremistid!“.

Muide, uudise foorumis olid ka kommentaarid, mis igati toetasid jätist, ja üks kogunisti selline: „Õige mees. Meil oleks selliseid rohkem vaja. Ja küll ta need väiksed värdjad veel kätte saab…“.

Mis inimesed seal küll elavad?

video

Ivan Makarov