Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE naisühendus kutsub naisi poliitikas kaasa rääkima

-
31.03.2024
EKRE naisühendus

Sel nädalavahetusel tuli Pärnus kokku EKRE Naisühendus. Selle juhina jätkab Kai Rimmel. Juhatusse kuulavad veel Eve Miljand, Helle-Moonika Helme, Merle Kivest, SilviaTakkel, Triinu Allipere ja Tiina Marjamaa.

EKRE Naisühenduse esimees Kai Rimmel tegi ülevaate naisühenduse möödunud aasta tegevusest. Naisühenduse  üheks  eesmärgiks on olnud rahvuskonservatiivide toetuse suurendamine naiste hulgas ja naiste arvu kasvatamine nii erakonnas kui ka naisühenduses. Eesti  Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuulub 4749 naist  ehk pisut alla poole erakonna liikmete üldarvust.

Üldkoosolekul  esinesid ka Riigikogu EKRE fraktsiooni liikmed Helle-Moonika Helme ja Evelin Poolamets, kes ühtlasi kuuluvad  EKRE Naisühenduse ridadesse.

Helle-Moonika Helme tutvustas  riigikogu välispoliitilist tegevust Genfis toimunud parlamentidevahelise  ühenduse (IPU) kohtumise näitel ning andis ülevaate Tallinna volikogus toimuvast.  Evelin Poolamets julgustas rahvuskonservatiivseid naisi aktiivselt tegutsema, tuues näiteid oma kogemustest valimiskampaaniate läbiviimisel ning EKRE volikogu ning Vinni vallavolikogu juhtimisel.

EKRE Naisühenduse esimees Kai Rimmel lausus, et naised on alati olnud ühiskonna alalhoidlikust ja elu edasikandmist hoidev pool. „Poliitikas ei ole naised seepärast ajalooliselt astunud esirinnas, olles pigem tagala kindlustajateks. Poliitika kui väärtuste maailm puudutab siiski kõiki soost olenemata. Endale oluliste väärtuste kaitseks ja edasiviimiseks ei pea alati olema aktiivne poliitik, minimaalselt piisab selleks valimistel käimisest. EKRE kutsub naisi kaasa rääkima riikliku keskkonna kujundamisel nii kohalikul kui üleriigilisel tasandil. Seeläbi loome tulevikku ka järeltulevatele põlvedele,“ rääkis Rimmel.

Ta tõi esile mõned olulisemad väärtused ja pidepunktid, millest EKRE Naisühendus oma tegevuses juhindub: „Piirideta globalism ja äärmusliberalism, mida teised Eesti erakonnad viljelevad, jätavad Eesti maailma tõmbetuulte tõugata ja on ohuks Eesti rahva kestvusele. Riik, väärtustades kodanikke ja rahvusriiklust, võimaldab seeläbi endast lugu pidada. Euroopa Liit peab toimima rahvusriikide liiduna, kus väärtustatakse eri rahvaste kultuure, mis on rikkuseks, mistõttu vastustame igasuguseid püüdlusi Euroopa ühisriigistamiseks.“

Ta lisas, et EKRE väärtustab traditsioonilist perekonda, kuhu kuuluvad ema, isa ja lapsed., samuti on kindel seisukoht, et tuleb lõpetada homopropaganda laste seas. EKRE peab oluliseks ka toetada noori peresid kodu rajamisel, võimaldades soodustusi sõltuvalt laste arvust läbi riikliku krediidisüsteemi, mis annab noore pere laenu ja kustutab iga lapse sünniga osa sellest. Ja Eesti riikliku haridussüsteemi poolt antav haridus peab alates lasteaedadest olema eestikeelne.