Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas: “Mu lemmikraamat on Nietzsche “Võimutahe””

-
01.04.2024
Kaja Kallas.
© UU

Peaminister Kaja Kallas tunnistas täna Uutele Uudistele, et tema lemmikteos on “Võimutahe” (“Der Wille zur Macht”, 1901), mis on teda tema ametis inspireerinud ja asub ta öökapil.

„Võimutahe“ on Friedrich Nietzsche raamat, mida ta tegelikult ei kirjutanud, vaid mille konstrueerisid temast maha jäänud paberite, ääremärkuste, visandite ja katkendite põhjal tema õde Elisabeth Förster-Nietzsche ja Peter Gast alias Heinrich Köselitz.

“Kui ma 2011. aastal poliitikasse tulin, oli šokk ausalt öeldes hästi suur. Kui sa oled erasektoris, sa ei saa niimoodi sõimata, nagu sa saad poliitikas. Pealegi olen ma väga hea advokaat ja keegi ei julgenudki õiendada,“ rääkis ta. „Alguses ma elasin poliitikas seda väga üle. Mida aeg edasi, seda rohkem saad aru, et sa ei võta seda nii isiklikult, vaid see on töö osa. Aga ma olen täiesti teflonist ja see mulle korda ei lähe! Sest mul on võimutahe!“

Ta kinnitas, et see pole nali, kuigi talle on soovitatud nalja mitte visata, sest inimesed ei saa naljast aru. „Aga kui sul on võimutahe, siis pole vaja nalja tehagi,“ lausus Kallas.

“Mul on õnneks oma amet. Ma olen advokaat. Ma aeg-ajalt mõtlen sellele ja olen oma endiste kolleegidega suhelnud ja uurinud, kas nad võtaksid mu tagasi. Nad ütlevad, et nii tööka inimese võtavad alati tagasi. Ma ei oleks kindlasti samal tasemel, kui ma olin siis, kui ma ära läksin. Ma peaksin väga palju tööd tegema, et sellele tasemele jõuda, aga ma ei kavatsegi jõuda, sest mul on võimutahe,“ rääkis peaminister.