Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: ka kõige primitiivsemas hõimus tähendab perekond isa, ema ja lapsi, sellise pereta kaoks ühiskond ruttu

-
01.04.2024
Asi, millest rahvuskonservatiivid saavad aru, liberaalid ja vasakpoolsed mitte.
© UU

Esmaspäeval esitati peaminister Kaja Kallasele arupärimine riigi alustalade lõhkumise kohta, mille all pidasid esitajad silmas abielu pilastamist läbi selle, et see õigus anti niiöelda kõigile kõigiga. Järelkajades ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme järgmist.

“Ma tahaks muidugi sissejuhatuseks öelda, et see on erakordselt hämmastav, see reformierakondlaste suhe kommunismiga. Nõukogude nomenklatuuri tippkommunisti tütar Kaja Kallas, kes viib ellu selgelt kultuurimarksistlikke põhiideid, suudab süüdistada kõiki teisi selles, et nad ihalevad kuskil hingepõues vasakpoolseid lahendusi. Tegelikult ikkagi reaalsus on teine.

Ma ei saa aru sellest väitest, et reaalsuses on ju need inimesed, need perekonnad olemas. Esiteks alustame otsast peale, et need ei ole perekonnad. Reaalsuses on igasuguseid inimkooslusi, kes elavad ühe katuse all, kes on ühes leibkonnas, kellel on igasugused huvitavad ühised hobid, ja neid ei nimetata perekonnaks – ei saa nimetada ja ei tohi nimetada. Ei ole perekonnad!

Samal ajal reaalsuses on meil veel palju igasuguseid inimkooslusi, kes ei ole abielu mõistega hõivatud. Ei ole ikka veel lubatud Eestis mitmenaisepidamine. Kuhu selline sallimatus? Lubamatu diskrimineerimine! Appi-appi, miks te midagi ette ei võta? Ei ole lubatud Eestis, kujutage ette – erinevalt sellest, mida Reformierakonna saadikud tegid abielureferendumile ettepanekuid hulganisti – alaealistega abiellumine. Igasugused asjad on meil siin veel mittelubatud. Nii et selle diskrimineerimisvastase võitluse põld on lai, mida künda.

Valetatakse meile muidugi näkku iga teise lausega või võib-olla isegi iga esimese lausega, kui sel teemal siin peaminister esineb. Esiteks jätab muidugi kõikidele sisulistele küsimustele vastamata. Millegipärast hakkab midagi heietama sellest, mis on või ei ole Ungaris, bluffides või manipuleerides statistikaga hirmsamal kombel. Aga vale on ka see, nagu Riigikohus ütleks, et on põhiseadusega vastuolus olev olukord, et meil ei saa samasoolised inimesed oma kooselu registreerida riigi silmis abieluna. Ei-ei, Riigikohus ei ole seda öelnud.

Ja isegi kui Riigikohus oleks seda öelnud, siis me jõuame asja põhiivani. Asja põhiiva on see, mis siin välja käidi, et vähemuseteemalisi asju ei panda hääletusele. See on ju mingisugune liberaalide välja mõeldud asi. Kus, kes see otsustas, millal? Kes üldse otsustas, missugune vähemus on missugune vähemus? Ausalt öeldes kõige olulisem vähemus maailmas on eesti rahvas. Nii väikest vähemust annab taga ajada üldse mööda maailma, kui on eesti rahvas. Täielik vähemus planeedil Maa, tuleb kaitsta. Ja ainult sedasi on võimalik kaitsta, et me ikka edasi kestame rahvana. See tähendab, et vaja on, et meil oleks lapsi.

Igas ühiskonnas aegade algusest saadik, enne veel kui õpiti õlut pruulima, oli välja mõeldud, mis on see üksus, kus kõige paremini on lapsi kasvatada võimalik. See on perekond: ema, isa, lapsed. Ja tegelikult veel laiendatud perekond: vanaema-vanaisa, tädid-onud. Igas ühiskonnas, ka kõige jaburamates ühiskondades, orjanduslikes süsteemides, mingisugustes primitiivsetes hõimudes kuskil džunglimetsades perekond on ikka üks ja sama: ema, isa ja nende lapsed. Ilma selleta ühiskond lihtsalt ei jätku, lõpeb otsa. Nii nagu ta kipub minu meelest meil praegu liberaalide juhtimise ajal olema: eesti rahvas lihtsalt on lõpetanud enda taastootmise kindlate käte tingimustes. Ja mida kindlad käed selle peale teevad? Otsustavad veel kandadega peal trampida sellel ainsal üksusel, mis peaks meid tulevikku kandma.

Ei, mitte mingil juhul ei ole nõus ma selle jutuga, et vähemuste õigusi kuidagi ei saa hääletada. See on olemuslikult demokraatiavastane hoiak. Olemuslikult! Me teame, liberaalid ongi uued fašistid, eks ole, nende jaoks demokraatia ongi selline, mida tuleb väänata niimoodi, et kõik otsused, mis neile on vajalikud, on demokraatlikud, ja kõik otsused, mis neile ei meeldi, on mittedemokraatlikud. Aga tegelikult on niimoodi, et 15 Euroopa riigis on tehtud referendumit sellelsamal abielu ümberdefineerimise teemal. 15 riigis! Kõik on siis mittedemokraatlikud meist lääne pool olevad riigid. No võib-olla on, sest ega see, kui ühel hetkel otsustavad kohtud, et me teeme ühiskonna nurgakivi, defineerime ümber ja lammutame pulbriks, siis see on olemuslikult ebademokraatlik. Ega Eestis ei ole ju ka valimistel keegi selleks mandaati küsinud ega saanud, mida teie valitsus on teinud.

Olemuslikult ebademokraatlik on see, mismoodi meil Eestis lõhuti perekonna, rüvetati ära perekonna mõiste ja riigi seadused muudeti perversseteks. Ja loomulikult tuleb see tagasi pöörata. Kas me teeme seda referendumiga või me teeme seda kuidagi teistmoodi, loomulikult tuleb see tagasi pöörata. Ilma selleta ei ole lootustki, et eesti rahvas edasi kesta saaks.

Nii et ma lihtsalt soovitaksin, et teinekord, kui nendel teemadel juttu tuleb, Kaja Kallasel vähem segast peksta ja rohkem küsimustele vastata. See ei ole mingi niimoodi, et me tulime koolikiusuga, küsime küsimusi. Tegelikult olid arusaadavad küsimused, vastused ei olnud arusaadavad. Meil on põhiseaduses kirjas, mis asju ei panda referendumile, ja seal ei ole homoteemat kirjas. Muide, ei ole.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid