Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas “rahapesuminister” Jürgen Ligi vihkab EKRE-t seetõttu, et too nõuab läbi Eesti toimunud Vene rahapesu uurimist?

-
02.04.2024
Jürgen Ligi teod rahapesuaegadest on siiani varjul.
© Erki Evestus

Hiljuti Tallinna volikogus kakelnud Jürgen Ligi on nüüd asunud ründama üht opositsioonierakonda, soovides teda eemaldada Riigikogu juhtimisest – seega käitub Ligi nagu väike Stalin. Ta näib vihkavat erakonda, kes nõuab Vene rahapesu uurimist aegadel, mil Ligi oli rahandusminister ja vastutas selle eest, et seda teha ei saaks.

BNS vahendab: “Reformierakondlase Jürgen Ligi sõnul ei tohiks koalitsioon sekkuda riigikogu opositsiooni aseesimehe valimisse ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) ei saa lasta parlamenti juhtima. “On üks erand, mis seda reeglit kinnitab. Erakond, kes eitab valimistulemusi ja nimetab riigikogu ebaseaduslikuks, juhtigu mõnd mänguautot, mitte parlamendi istungeid,” kirjutas Ligi sotsiaalmeedias.”

Valimistulemuste eitamine ei ole demokraatlikus riigis keelatud, vastupidi, kui keelatud on neis kahelda, nagu idanaabri juures, siis on põhjust karta ohtu demokraatiale. Kui aga Reformierakond pettis Ligi kaasosalusel oma valijaid, hoidudes valimiskampaanias rääkimast maksutõusudest, samas aga tõstes pettusega võimule pääsedes maksukoormust katastroofiliselt, siis ei olegi nad oma mandaate ausalt saanud.

Põhiseadus ega riigikogu kodukord ei näe Ligi sõnul ette võimalust, et parlamenti valitakse riigi kesksete institutsioonide mittetunnistajad ja töö põhimõttelised takistajad. “…tuleb sätte üldsõnalisuse puhul rakendada teksti mõtet ja tagada ka riigi toimimine ebatraditsiooniliste võtetega. Loomulikult tuleb edaspidigi  alla suruda ka destruktsioon muudatusettepanekute, eelnōude ja arupärimiste rämpsu suhtes, mis päevakordi ummistavad. Varem pole seda vaja läinud,” märkis Ligi.

Venemaaga ühinemine, NATO-st väljaastumine, 13-aastastega abiellumine jne – need olid just Reformierakonna saadikute rämpspakkumised EKRE abielureferendumi eelnõu juurde.

“Riigi toimimine ebatraditsiooniliste võtetega” – kas Ligi käed sügelevad selliste võtete järele, mida tema ideoloogilisel vennal Indrek Tarandil?

Ligi tahab riiki põhjakorealikuks pöörata, väites, et parlamenti ei tohi valida selle töö takistajaid. Eesti on esialgu veel demokraatlik riik, mille seadustes pole veel sätteid, mis keelaks ühelgi Eestis praegu eksisteerival erakonnal seadusandlikesse kogudesse kandideerida. Kas Ligi on välja öelnud, et nemad plaanivad 1934. aasta riigipöörde kordumist? Või koguni 1940. aasta oma, kus peale kommunistliku partei ei tohtinud kedagi olemaski olla?

Ennasttäis, ülbe ja upsakas Ligi on tegelikult ise poliitik, kes häirib oma destruktiivse käitumisega kõigi nende poliitiliste üksuste tööd, milles ta osaleb. Rääkimata sellest, et rahandusministrina magas just Ligi maha Vene rahapesu Skandinaavia pankade poolt läbi Eesti. Ilmselt kardab ja vihkab mees EKRE-t ennekõike just seetõttu, et rahvuskonservatiivid nõuavad tollal toimunud rahapesu põhjalikumat uurimist, mis sunnibki Ligit nõudma nende kõrvaldamist.

Pisi-Stalinid möllavad Eestis aktiivselt: “Igor Gräzin “Täistunnis”: Keskerakond tuleks laiali saata”, teatab BNS. Keelan, käsen, poon ja lasen? Ja meil räägitakse ikka veel demokraatiast…

Uued Uudised