Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Jürgen Ligi märatseb jälle

-
02.04.2024

Hiljuti Tallinna linnavolikogus skandaali korraldanud, seal reglementi rikkunud, istungit seganud ja lõpuks ka aseesimehega füüsilisse kontakti astunud reformierakondlane Jürgen Ligi, kes muidu ilmub istungitele ainult hetkeks ennast kohale registreerimas, otsustas juurutada Riigikogus oma demokraatia mudelit.

Täna õhtul avaldas eesti keele, kultuuri ja rahvuse säilimise eest kindlalt neljakäpukil seisev Postimees ühismeedia prügimäelt üleskorjatud järjekordse Ligi möiratuse, mille kohaselt peab koalitsioon sekkuma ja takistama parlamendi opositsioonil valimast juhatusse esindajat oma äranägemise järgi.

Ligi kutsub üles takistama suurima opositsioonierakonna ehk EKRE esindajat Riigikogu aseesimeheks saamast, kuigi see ametikoht on alati kuulunud justnimelt suurimale opositsioonifraktsioonile.

Kuidagi iseloomustada Jürgen Ligi sisu ma siin ei viitsi, nagu ei ole mõtet korrata mõne Putini truualamliku Matvijenko tüüpi perselakkuja intellektuaalseid ja kõlbelisi omadusi. Hea kommentaari kirjutas aga mainitud loole Tõnu Tõnso:

„Jürgen Ligil on õigus. Sellist erakonda, kes ei ole müünud eesti ärimeestele miljonite eest sidruneid; kes ei ole võidelnud kogu oma jõuga palgaarmee eest ja kohustusliku ajateenistuse vastu (just nii nagu Jürgen seda tegi!); kes ei ole müünud ega kinkinud eestivaenulikele tüüpidele Eesti kodakondsust ning elamislube; kes ei ole toetanud Eesti rahva rahadega Kreeka pensionäre; kes ei ole kogu oma partei jõuga võidelnud Eesti relvastamise vastu; kes ei ole valitsuses olles ja meie finantssüsteemi kontrollides lasknud meie pankadel teha miljarditesse ulatuvaid verise idaraha pesemise tehinguid; kes ei ole petnud välja Ukraina abirahasid; kes ei ole ajanud verist transiidiäri Venemaal, kes ei ole andnud okupatsioonikolonistidele valimisõigust, vaid tahab neilt seda hoopis ära võtta; kes ei ole võidelnud perekonna kui „ühiskonna algrakukese“ hävitamise ning laste soosandistamise eest; kes ei ole nõus kuulutama „perverssust elunormiks“ ja kõikvõimalikke perverte pühadeks lehmadeks; kes hakkab vastu Eesti üleujutamisele meile võõrast kultuurist pärit migrantidega – sellisel erakonnal ei ole tõepoolest kohta praeguse riigikogu juhatuses. Kurb on see, et selliste reaalsete asjade üleslugemist võiks veel pikalt jätkata.“

Jürgen Ligi oma tigedas piiratuses ilmselt siiralt arvab, et ta taotleb hääleõiguse äravõtmist EKRE-lt. Tegelikult aga sadadelt tuhandetelt eestlastelt – nendelt, kes valisid konservatiive, ja nendelt, kes neid nüüd samuti valiksid, kuid on sunnitud piirduma EKRE polulaarsusest teiseks erakonnaks hääletamisega.

Sest nagu Siim Kallasegi pea kohal ripub Ligi pea kohal mõõk – need kümnete miljonite dollarite kadumine ja vene kuritegelike miljardite pesemine on nii kongus- kui ka pika nina ühised koeranaelad.

Kui Eestis tuleksid võimule ausad aatelised inimesed, õigusriik paneks ennast maksma  ja kaotaks need 75-aastased salastatused, võiks mõni eakas suurriisuja minna vanglaleivale oma elu viimse päevani.

Nii et ligistidelt on oodata verejanulisemaidki avaldusi. Sest kes see ikka tahab, et tal käed selja taha väänatakse ja luku taha nendesuguste sekka pannakse.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Yana Toom, ustav Venemaa kodanik