Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti riigis algatatakse reformid ja kampaaniad ilma rahalise poole analüüsita

-
03.04.2024
Bussiliiklust tahetakse ümber korraldada eelnevalt oma rahakotti piilumata.
© UU

Kolmapäeval kohtus EKRE Riigikogu fraktsioon bussifirmade esindajatega ja sealt selgus riigi kummastav suhtumine majandusküsimustesse.

Nimelt rääkisid bussifirmade inimesed sellest, kuidas neid kutsuti nn liikuvusreformi koosolekule ja kui nad pärast jutu ärakuulamist küsisid, et mida see kõik maksma läheb, siis selgus, et sellekohaseid analüüse polegi tehtud. Ametnikud olid väitnud, et kõigepealt pannakse paika põhimõtted ja alles siis vaadatakse rahalist külge.

Seega näeb reform välja täpselt samasugune, nagu kogu kliimavõitlus, kus samuti ei tehtud ega tehtagi mingeid analüüse, mida see riikidele ja majandustele üldse maksma läheb – alustatakse kampaaniaga ja see, et ettevõtmine kõike laostab, selgub alles hiljem. Just nagu oli Gorbatšovi alkoholismivastase võitlusega.

ERR kirjutab: “Regionaalministeeriumi plaanitava liikuvusreformi selgrooks on rongi- ja kaugbussiliinid, mille peatuste järgi pannakse käima kohalikud bussid.” Kohtumisel oli juttu ka Läti näitest ühistranspordi korraldamisel, kus kõik asjad pani paika “kõrgem võim” ehk ministeeriumide ametnikud ja see mõjus hävitavalt kogu majandusele, sest reaalsuses ei saavutatud ei sujuvust ega vajadustele vastavust – Exceli-ametnikud lihtsalt ei hooma, kuidas see tegelikus elus välja hakkab nägema.

Hullem moment kogu asja juures aga ongi see, et algatatakse mingid reformid, kuid kuidas rahaline külg klappima saadakse, seda peetakse tähtsusetuks. Seejuures meenub Rail Baltic, kus tasuvusuuringuga pandi ikka meeletult mööda. Ametnike riik…

Uued Uudised