Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Harry Potteri” saaga autor J. K. Rowling: “Šotimaa seadusandjad väärtustavad naiste ja tüdrukute tõeliste õiguste asemel hoopis nende meeste tundeid, kes mängivad naiseks olemist”

-
04.04.2024
Kirjanik J. K. Rowling.
© Scanpix

Šotimaal jõustus aprilli algusest uus vaenukõne seadus, mis keelab muuhulgas n-ö viha õhutamise end transsoolisena määratlevate isikute vastu. Sellega seoses avaldas tuntud kirjanik ning naiste ja tüdrukute õiguste eest seisev J. K. Rowling sotsiaalmeediaplatvormil X järgmise postituse.

„Paistab, et uut vihakõneseadust vastu võttes väärtustavad Šotimaa seadusandjad naiste ja tüdrukute tõeliste õiguste asemel hoopis nende meeste tundeid, kes mängivad naiseks olemise ideega, sageli ka täiesti misogüünselt või oportunistlikult.

Uus seadus avab laialt ukse olukorra kuritarvitamiseks aktivistidele, kes tahavad vaigistada meid, kes me räägime ohtudest, mis kaasnevad naiste ja tüdrukute jaoks mõeldud ruumide likvideerimisega, jaburdustest seoses kuritegevuse statistikaga, kus vägivaldsed ja seksuaalkuritegusid sooritanud mehed arvatakse naiskurjategijate hulka, grotesksest ebaõiglusest, mis võimaldab meessportlastel võistelda naistealadel, ebaaususest, mis valitseb naiste tööturul, tunnustustest ja võimalustest, mille transmehed on naistelt võtnud, ning bioloogilise soo reaalsusest ja vääramatusest.

Juba aastaid on valitsus ja politsei survestanud šoti naisi eitama oma silmaga nähtut ja oma kõrvaga kuuldut, salgama maha bioloogilisi fakte ja võtma omaks uut religioosset sookontseptsiooni, mida ei ole võimalik tõendada ega testida. „Naise“ ümberdefineerimisel –  mis tähendab nüüdsest ka igat meest, kes nimetab end naiseks – on juba olnud tõsised tagajärjed naiste ja tüdrukute õigustele ning turvalisusele Šotimaal, ja kõige rängemalt on see puudutanud, nagu ikka, kõige haavatavamaid, nende seas naissoost vange ja vägistamise ohvreid.

Ei ole võimalik täpselt kirjeldada või võidelda naiste ja tüdrukute vastu suunatud vägivalla ja seksuaalvägivallaga, või rääkida praegusest naiste ja tüdrukute õiguste vastu suunatud rünnakust, kui meil ei lubata nimetada meest meheks. Sõna- ja meelsusvabadus Šotimaal kaob, kui bioloogilise soo täpne kirjeldamine on muudetud kriminaalkuriteoks. Olen praegu Šotimaalt ära, aga kui minu poolt kirjutatu kvalifitseerub uue seaduse järgi rünnakuna, siis jään ootama Šotimaa valgustuse sünnipaika naastes enda arreteerimist. Kui nõustud siin sõnumis avaldatud vaadetega, siis palun jaga.“