Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme riigikogu juhatuse valimise tulemustest: Isamaa kinnitas, et on kontrollitud opositsioon

-
04.04.2024
Riigikogu esimehe valimised

Täna jätkati riigikogus parlamentarismi ja demokraatia väärastamist. Traditsiooni ja kodukorra reeglite järgi on riigikogu juhatuses alati opositsiooni esindaja, kusjuures kodukorra reeglid on tehtud nii, et see esindaja tuleb suurimast opositsioonierakonnast.

Kui aasta tagasi rikuti seda reeglit nii, et kaks väiksemat opositsioonierakonda ehk Isamaa ja Keskerakond leppisid kokku toetada tollast Keskerakonna juhti Jüri Ratast ning neil kahepeale kokku oli rohkem hääli kui EKRE fraktsioonil, siis nüüd astuti veel pikk samm edasi.

Selleks, et Ratas edasi saaks olla, käidi hääli kauplemas koalitsioonilt. Vaikiva kokkuleppe kohaselt lubasid ülejäänud koalitsioonierakonnad sotside fraktsioonil toetada Ratast, andes talle koalitsioonist nii piisavalt hääli, et üle trumbata meie kandidaat Arvo Aller.

Sellega on kinnitust saanud kaks tõsiasja. Esiteks, kui koalitsioon valib opositsiooni esindaja riigikogu juhatusse, siis tegelikult opositsioonil ei ole esindajat juhatuses. On lihtsalt kolmas koalitsiooni esindaja.

Teiseks, sellega on üle kinnitatud Isamaa positsioon kontrollitud opositsioonina. See on ka loogiline, sest Tallinnas teeb Isamaa koalitsiooni erakondadega, kes riigis kõik totaalselt tuksi keeranud ja riigis toetub koalitsiooni häältele, et teha riigikogu juhatuses katet liberaalsele režiimile. Ja selline erakond üritab rääkida, et nad teevad eurovalimistel referendumit Kaja Kallase valitsusele?!

Tehke, tehke! Ainus tegelik opositsioonierakond Eestis on EKRE, kõik ülejäänud on ühispartei eri harud. Nn referendumil hääletage kõik, kes Kaja Kallase valitsust maha tahavad võtta meie poolt!”

Martin Helme
EKRE Riigikogu fraktsiooni ja erakonna esimees