Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Milline kokkusattumus – kaks nädalat pärast Velleri ründamist Õhtulehe poolt tunnistati kirjanik Venemaal välisagendiks!

-
05.04.2024

Kelle heaks töötab eesti peavoolumeedia? Täna juhtus selline naljakas asi, et Eestis elav konservatiivist kirjanik Mihhail Veller tunnistati Venemaa justiitsministeeriumi poolt välisagendiks. Ja seda kõigest kaks nädalat pärast Õhtulehes ilmunud jõhkrat isiklikku rünnakut eesti kodaniku ja Valge tähe ordeni kavaleri vastu suures tigedas loos „Mis juhtus eestimeelse Mihhail Velleriga? Oleg Samorodni: ta asus aktiivselt ja tigedalt paljastama lagunevat Läänt“.

https://uueduudised.ee/uudis/eesti/meediavalvur-eestis-runnatakse-valimatult-isegi-kuulsaid-vene-konservatiive/

Sankt-Peterburgi linnaportaal Fontanka.ru avaldas täna kell 21.00 ka Vene Föderatsiooni justiitsministeeriumi selgitused Velleri vaenlaseks tembeldamise kohta:

„Veller esines avaldustega sõjalise erioperatsiooni vastu Ukrainas, kutsus üles tegudele, mis võisid tuua kaasa Venemaa territoriaalse terviklikkuse rikkumise. Osales respondendina välismaa massiteabevahendite ja välisagentide poolt võimaldatavates infoväljades, võttis osa ka välisagentide materjalide loomises ja levitamises piiramatus isikute ringis. Elutseb väljaspool Venemaa Föderatsiooni.“

Peab olema ülimalt naiivne, et mitte näha ajalist ja sisulist seost Õhtulehes täiesti mõistmatul ajendil, täiesti ebaloogiliselt avaldatud endise Komsomolskaja Pravda juhi paskvilli ja tänase vene võimude otsuse vahel.

Õhtuleht peaks avalikult vabandama lugupeetud kirjaniku ees, keda tembeldas argpüksliku Putini liitlaseks. Ilmselt on siinsete sotsliberaalide viha konservatiivide vastu nii suur, et laieneb nüüd ka Putini poliitikat ägedalt kritiseerivatele eestlaste sõpradele. Mihhail Veller veel 2014. aastal avaldas, et Lääs peaks pigistama Venemaad sanktsioonidega nii, et too annaks Krimmi tagasi ja veel Taimõri poolsaare pealekauba.

Õhtuleht on muidugi ultrakollane väljaanne, kuid sellegipoolest häbi võiks neil olla. Jääb selline mulje, nagu oleks olnud tegemist Kremli tellimustööga.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: erukolonel, umbkeelsed tänavatel on Kaja Šarikovi lapsed