Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas poliitikutelt ei nõuta enam haritust, vaid ideoloogilist ustavust?

-
06.04.2024
Reformierakonna valitsedes on juba paljut pikaks ajaks roostes lukkude taha peidetud. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Eestil on kaitseminister, kes pole kunagi püssirohtu nuusutanud, keskharidusega välisminister, Sorose-haridusega haridusminister, lapsesuine peaminister, käpardist rahandusminister jne – tundub, et päris akadeemilist haridust enam ei nõuta, käib ka pool- või ideoloogiline haridustase.

Postimees kirjutab: “Siiani oli võimalik lehelt valimised.ee alati vaadata kandidaatidest poliitikute haridustaset, aga nüüd on info peidetud või siis ei oma enam tähtsust, kes meie riiki juhtima pürgivad,” seisis toimetusele saadetud kirjas. Riigi valimisteenistuse juht selgitas, et kandidaatide haridustaseme esitamine on siiski nõutav, kuid aja möödudes see info isikuandmete kaitse seadusest lähtudes eemaldatakse.”

Miks eemaldatakse? Ilmselt selleks, et poliitikasse pääseksid ustavad ideoloogiasõdurid, kel pole alati diplomit ette näidata – muidu nuhivad ajakirjanikud ministri õpitöö lühiajalisuse välja ja mitut ministriametit edutult pidanud poliitikutel on piinlik. Võtkem kasvõi välisminister Tsahkna, kes ühe erakonna juba lasi põhja ja teeb seda nüüd ka teisega – ilmselgelt poleks normaalses riigis sellistel poliitikasse asja, aga köögitüdrukute riigis saab tast ka minister.

“Kui lasteaiaõpetajal on tööle asumiseks vajalik magistrikraad, siis saan aru, et meie riik on tõesti nõrgalt juhitud, kui poliitikute haridust juba varjama hakatakse,” ütleb Postimehele kirjutanud kodanik.

Eesti riigis käib liberaalide ja vasakpoolsete valitsedes hoogne salastamine ja sigaduste varjamine. Äripäev kirjutab pealkirja “Ministrile saadetud kuri kiri pandi 75 aastaks luku taha” all: “Kui riigiameti preemiate uudise peale ministrile saadetud emotsioone täis kiri pandi alguses viieks aastaks luku taha, siis Äripäeva päringu järel muudeti piirangu aluseid ja nüüd on kiri dokumendiregistris avalik alles 75 aasta pärast.”

Polegi siis ime, kui “tsahknate” haridustaset varjama hakatakse. Seda enam, et üha enam hakkab lisanduma poliitikuid, kelle haridus pole akadeemiline, vaid tähendab marksistlikus ülikoolis omandatud sotsioloogiaharidust, mis teeb tast mitte targa inimese, vaid hea ideoloogiatöötaja.

Info salastamine on totalitarismi kalduva riigi tunnus.

Uued Uudised