Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: hea anekdoot peaks olema lühike, aga eurokandidaatide nimekirjad on paraku pikad

-
06.04.2024
Ma löön need pigid Europarlamendist välja!

Erakonnad avalikustavad üksteise järel oma valimisnimekirju ja need on päris põnev lugemine.

Reformierakond pakkus välja näiteks sellise võimsa figuuri nagu Luukas Kristjan Ilves. See sümpaatne noorur oli mõned aastad vegeteerinud majandus- ja kommunikatsiooni ministeeriumi digiarengu asekantsleri priske palga peal, kuni sai Eesti Ekspressi väitel kinga selle eest, et muudkui filosofeeris, riik aga digitaalselt alaarenes. Aga päris välja siiski ei löödud – temast sai sama süvariigi üksuse veel valimatagi kantsleri nõunik, nii et ajab pada edasi. Kuid noor hakkaja mees mõistis, et Europarlamendi liikmena saab ta veel vähem teha veel suurema raha eest, seega astus kiireloomuliselt reformierakonda ja kandideerib väärilise vahetusena närilismist loobunud Andrus Ansipile.

Veel üks eriti nooremapoolne tegelane – piimavuntsidega Hanah Lahe – tunneb kabuhirmu sini-must-valget lipukest nähes ja arvab, et kohupiima tehakse vatruškadest ning maamehed toituvad huumusest.

Kõva kandidaat on Marko Mihkelson, meie silmapaistev lastepiltnik. Vaevalt et teistel riikidel on pakkuda niivõrd hea kuulsusega kandidaate. Isegi mitte midagi ligilähedast. Või Ligi lähedast.

Perearst Karmen Joller on visanud nurka uriinipurgid, klistiirid ja sukeldunud tipp-poliitikasse. Võib-olla pääses tänu sellele saatuslikest arstlikest eksimustest eluga nii mõnigi konservatiiv.

Ma ei tea, kes on Maarja Metstak, aga perekonnanimi tuli küll tuttav ette. Kuid minu mäletamist mööda oli meie tunnustatud korvpallur siiski mees.

Keskerakond edutas kandidaatideks samuti nii karvaseid kui ka sulelisi.

Endine reformierakondlane Andrei Korobeinik võiks luua Eestile intellektuaalriigi mainet: ta kindlasti korraldaks Europarlamendis viktoriinisarja „Что? Где? Когда?“ ja alati võidaks selle, vastates küsimusele a la „mis kaliiber on tsaarkahuril“.

Lõbus semu ehk muidumees-suhtemudija Janek Mäggi õpetaks Brüsselis sealseid mosleminaisi sünnitama putukapõldudel ja staažikas keskerakondlane Aivar Riisalu tuletaks euroeliidile meelde, et fekalist on intellektuaalne elukutse ja Europarlamendiski asendamatu. Viimastel Riigikogu valimistel sai Aivar tervelt 296 häält, seega on tema pääsemine Euroopa Parlamenti sama hea kui fakt.

Lauri Laatsi aga tunnevad isegi Luksemburgi grusiinid – Uute Uudiste sealne eesti taustaga korrespondent Gocha Beltadze kirjutab:

„Vatnikute tribüün reklaamib eesti abhaasi Laurit, kes on sama palju eestlane, nagu mina katoliiklane. Tallinna gruusia diasporaa tihti propageerib valet grusiinide ja abhaaside vendlusest, seks puhuks vändati isegi keskpärane film „Mandariinid“, kuid see pole tõsi, uskuge mind, ja kui eestlased vihkavad oma kaasmaalasi Salmest, Sulevist ja Leselidzest, siis on nendel selleks täielik õigus.“

Aga Riisalu Europarlamendi kandidaadina on muidugi geniaalseim valik. Seda ütleb teile iga Lääne-Nigula elanik, kus Aivar oli natuke aega vallavanema eest. Seda ütleb teile iga tuhandest Mustamäel elavast nigeerlasest. Nagu ütles kuulsas telesaates Aivar Riisalu ise,  “… nii kui mingid pigid kuskilt välja ilmuvad, siis me vahime neid nii nagu lollakad kõik. Neile tuleks tappa anda korralikult, sest neist pole ühtegi korralikku inimest veel meie ühiskonda tekkinud… Ja kui ei taha minna, siis ma olen isiklikult nõus talle jooksmist õpetama… Need vennad oleks ma nõus oma käega kuradi kraavi koristama kuklalasuga.” Vaarik küsib seepeale: “Sa oleksid võimeline inimesi tapma või?” “Absoluutselt,” vastab Riisalu ja lubab veel, et magaks pärast rahulikult… “Probleem tuleb likvideerida, juure pealt välja raiuda.” Ega sellega teema ei ammendu, oma osa saavad türklased, venelased, itaallased ja ristiusk.“ https://epl.delfi.ee/artikkel/51064789/koik-pigid-valja-ehk-pisiprominentide-rassismist

Kordan: ülisobilik kandidaat just Euroopa parlamenti. Peab tunnistama, et Mihhail Kõlvartil on vapustav huumorimeel.

Sellisest kandidaadist nagu Yana Toom pole mul midagi uut öelda, aga kriminaalide žargoon kindlasti mitmekesistaks sealset kuiva kõnepruuki. Kui sotsid reetsid Tallinna linnavolikogus keskerakondlased, esines Toom vene ajakirjanduses kommentaariga „Jumal pole fraer“, mis läks pealkirjadesse. Asi nimelt selles, et „fraer“ on vene blatnoi sõna, mida kasutavad kurjategijad ja muud kaagid oma malina’des. Isegi tahumatu Toomi on see natuke ülepingutatud – ikkagi „poliitik“, ja veel naine ka. Muide, härrad Ratas ja Kaljulaid, siin on teie iseloomustamiseks leitud väga kõvad sõnad, „reeturid ja väga halvad inimesed“ niisugused: https://rus.delfi.ee/statja/120280616/yana-toom-o-reshenii-socdemov-bog-ne-fraer

Aga sotside kandidaate ma siinkohal targu üldse ei mainiks, sest hea anekdoot peaks ju olema lühike, samas SDE nimekiri on paraku pikk.

Ivan Makarov