Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

( : ) kivisildnik: Nevski nn katedraal tuleb maha lammutada – nii tuleb rahu, tõuseb tuju, edeneb demokraatia ja peatub Covidi levik

-
07.04.2024
(:) kivisildnik

Vajadus on ilmselge, võimalus on olemas ja mõelda pole siin midagi. Ma alustan siiski veidi kaugemalt, päikeseliselt Marimaalt. Olen Marimaal korduvalt viibinud ja kinnitan, et seal on väga hea olla. Üks põhjusi on see, et kuigi tegu on Vene impeeriumi mõju alla sattunud rahva, keele ja sügavalt paganliku kultuuriga, ei näe me püha sõja ideoloogiat mahitavaid sibulkupleid.

Viimastel aastatel pole käinud, omal ajal oli see nii, Marimaa oli kuplivaba. Kohalikud seletasid olukorda õige loogiliselt, et Marimaal ei ole mitte ühtegi õigeusu kirikut, sellepärast turistid neid ei näegi. Kunagi olid ka seal Vene kirikud, aga siis tulid kommunistid ja marilased, kes on teatavasti maausulised, kasutasid osavalt vasakekstremistide ateistlikku idoloogiat oma huvides ja lammutasid kõik kirikud maha, viimse kui ühe. Nii nad räägivad.

Ma küsin teilt, kas maridel on selle kirikupuhastuse pärast mingeid probleeme? Ei ole mingeid probleeme, käivad hiies, toimetavad seal oma riituseasja, kõik on mahe, öko ja konservatiivselt traditsiooniline. Hiis kasvab ka Toompeal väga hästi, olen näinud seal puid ja ka põõsaid. Mille poolest meie maridest halvemad oleme?

Miks lammutada? Ei ole ilus hoone, on võõrvõimu sümbol, solvab eestlasi, liitlasi ja musulmanne ning on alust arvata, et on putinistlik püha sõja asutus. Meile, patsifistidele, selline jama ei meeldi. Me lammutame parem ühe kiriku, kui et kogu riik puruks pommitatakse. Kui rahu on võimalik saavutada mõne kiriku hinnaga, on see odav rahu. Kui rahu ikkagi ei tule, oleme me kõik teinud, et tuleks ja süda on ikkagi rahul.

Iga riik ja rahvas ja kultuur nagu ka iga maausk, peab ennast kehtestama. Kui ta seda ei tee, siis kehtestab ennast keegi teine ja kirikud lõhutakse maha niikuinii, ka luteri omad, ja selleks, et nende asemele ehitada lastekohitsemiskeskused või midagi sama õõvastavalt satanistlikku. Lammutamisest ei pääse niikuinii, lammuta siis vähemalt ise ja omaks tarbeks ja enda tuju tõstmiseks. Hetk on soodne, liitlane ja tibla on sõjas, me oleme võitjate poolel, keegi meie üle kohut ei mõista ja kui ka kunagi mõistetakse, siis on mõni kirik muude mahhinatsioonide kõrval tühiasi.

Iga eestlase püha kohus on kõrvalda avalikust ruumist kõikide võõrvõimude kõik sümbolid: kirikud, reklaamid, paraadid, hõlmikpuud, mälestussambad, sümbolid jms. Eesti vabaks! Ruum puhtaks! Ja kui on hetk, kus saab tankiromud, Lenini pead või õigeusu kirikud maha võtta, siis tuleb seda teha. Elagu tarvas Rakvere Vallimäel – õige eesti asi, maha sibulkuppel, okupantide au ja uhkus!

Mõelda pole siin midagi, on vaja leida ainult tehniline lahendus. Võibolla on arukas natuke skeemitada ja keerutada ja petta, aga selle peale on meie süvariiklased ja muud reod eriti osavad. Alati on mõistlik väita, et tibla ise tegi, tegi torujuhtmega, tegi rokkkontserdiga ja tegi ka Nevski nn katedraaliga – mis katedraal see siis ikkagi on, kui pole piiskoppi. Pettus.

Kuidas siis tibla ise tegi? Märtsipommitamist mäletate? Küll oli kole, kõik põles, inimesed surid, kannatada sai ka nn katedraal, sai alguse geoloogiline maalihe, tekkis varisemisoht. Nüüd on see oht juba täiesti morbiidne ja elude päästmiseks tulebki maha lammutada. Vot nii, iga müüdav teadlaserott kinnitab minu sõnu.

Nagu näeme, on suvaliste valede väljamõtlemine sekundite küsimus ja selleks pole vaja tülitada ega ka leival pidada tervet armeed süvariiklasi, ühest isamaalisest kirjanikust piisab. Ka kirjanike maja tuleb maha lammutada, ikka selle roojase küüditaja Smuuli bareljeefi pärast ja kirjanike stalinismi pärast. Üks piirkond, üks seltskond, üks lammutustöö.

Patsifistina annan ma endale aru, ja tehke seda ka teie, et kui me ei lammuta maha stalinistide ja putinistide pesasid, siis tuleb sõda ja puruks pommitatakse ka homoklubid ja mahajäetud sünnitusmajade varemed, kus elutsevad narkomaanid ja raugastunud lapsprostituudid. Kas me ootame sellist stsenaariumi? Ei oota. Maha sõda, maha sõjaõhutaja ja nahatäit norivad stalinistid!

Võin vajadusel veel välja töötada kümneid valesid, kui on vaja midagi muud maha lõhkuda või põlema panna. Alati võib väita, et vastav lubadus on liitlasele antud salajases baaside lepingus või et lihtsalt Kentmanni Lõvi helistas ja soovitas tungivalt. Või et nii on inimõigus, demokraatia ja sel kombel tagatakse Eesti iseseisvus ja takistatakse surmava nakkuse levikut. Ega see Covid kuskile kadunud ei ole, möllab edasi, fakt. Nakkuse nimel oleme me aga alati ja kõigeks valmis, teadagi.

Kas on siis raske valetada, kas on siis raske elude päästmiseks üks kokkukukkuv kirik maha lammutada? Aga kui kukubki kokku ja te pole maha lammutanud, seda nalja ma tahan lähedalt näha. Tänapäeval on maavärin selline peen asi, et iial ei või teada. Võib tabada igaüht ja igal pool. Küsige teadlaselt, kellele ma maksan.

Plaanid edaspidiseks… Kui nn Nevski katedraal on maamunalt pühitud, varisemisoht likvideeritud, elud päästetud ja ka Smuuli bareljeefi kandev ehitus lammutatud, siis on järg muude sõjaõhutajate ja inimsusevastaste roimade mahitajate kontorite käes. MTÜ-d, toimetused, kateedrid, sihtasutused, süstimispunkrid, saatkonnad, ministeeriumid, kantseleid ja bürood, mõistagi ka kellatornid. Tööd on. Majandus tõuseb, bürokraadid ja parasiidid kaovad ise ära, sest nende pesad on purustatud ja riigieelarve tasakaalustub.

Ehk ei saa isegi Euroopast trahvi. See Euroopa trahv on hea ettekääne teha mida iganes. Trahvi ju ikkagi ei taha. Raha maksta ka ei ole, ja kui oleks, siis ostaks selle eest mürske ja saadaks ukrainlastele, jälle saaks elusid päästa. Mis need meie elud, aga vaata need teised – need juba on midagi.

Ühesõnaga, Sven Sildnik tuleb valida riigikokku, ega muidu seda sõjaõhutajatest kubisevat riigikogu hoonet maha ei lammutatagi. Maha sõda, maha sõjaõhutajate kontorid, kirikud ja angaarid! Vali paberil, vali elu!

( : ) kivisildnik
Pärnus 06.04.2024