Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase abikaasaga seotud Metaprint kahekordistas oma kasumi Venemaal

-
07.04.2024
Metaprint

Martti Lemendikule kuuluv ja Venemaal siiani tegutsev ettevõte Metaprint kahekordistas 2023. aastal agressorriigis kasumit ja kasvatas tulusid, kirjutab DV.ee. Metaprint maksis mullu Venemaal makse summas 229 000 eurot.

Stark Logistics, milles peaminister Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik oli vähemusaktsionär ja finantsjuht, aitas väidetavalt Venemaal äri sulgeda ja käimasolevaid tellimusi täita. DV on varem kirjutanud, et kõik asjaolud viitavad sellele, et Metaprint jätkab Venemaal tootmist.

Delfi on varasemalt kajastanud, et perioodil 24.02.2022 kuni 24.08.2023 on Metaprint viinud Venemaale 29 817 709 euro eest materjale. Kaja Kallase abikaasa osalusega Stark Logisticsile tõid need tarned 1,5 miljonit eurot käivet.

EKRE poliitik Monika Helme: “Nüüd siis on selgunud, et Kaja Kallase abikaasa endine partner Metaprint kahekordistas Venemaal kasumit ja maksis eelmise aasta jooksul Putini sõjamasinasse miljoneid rublasid makse.

Mäletate, kuidas Kaja Kallas rääkis, et tema abikaasa firma Stark Logistics midagi paha ei teinud, käis vaid mõned korrad Venemaal, et aidata Metaprindil Venemaa äri kokku pakkida.
Ja nüüd me siin siis oleme – puhas vale jälle käis tookord üle Kaja huulte edasi-tagasi…
Kõigepealt oldi üle aasta vait. Siis kui asi välja tuli, tehti üllatunud nägu, et, oi, kas tõesti, mina ei teadnud midagi, me üldse ei räägigi oma abikaasaga. Ainult seekord rääkisime, kui raha laenuks küsis.
Siis võtsin aastaid tagasi advokaaditööga teenitud säästudest 372 000 eurot ja laenasin abikaasale. Aga ei teadnud ega küsinud, kuhu raha läks.
Mõne aja pärast muudeti jutt jälle sujuvalt ringi, Metaprint pidi kohe kohe Venemaalt oma äridega ära tulema… Ja no mis selgub – ega ikka ei tulnud küll, rahastab maksudega Venemaa sõda Ukrainas muudkui edasi.
Absoluutselt iga teine oleks ammu peaministri kohalt minema löödud, maa alla näägutatud, tühistatud, kriminaalasjad algatatud, vähemalt uurimine püsti pandud. Aga Kaja Kallas käib õige näoga Eestis ja mujal maailmas ringi, nutab Ukraina laste pärast krokodillipisaraid, sunnib eesti rahvast sõjamakse maksma, hurjutab kõiki liitlasi Euroopas… Ja endal on südametunnistusel mustad valed.”