Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Otepää osakond valis uueks juhiks Ruuben Kaalepi

-
07.04.2024
Ruuben Kaalep (vasakul)

Täna toimus Otepää Kogukonnakeskuses Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kohaliku osakonna üldkoosolek, kus tehti kokkuvõte eelmisest aastast, valiti osakonnale uus juhatus ning peeti tulevikuplaane. Uueks osakonna juhiks valitud Ruuben Kaalep lubab kaasa tuua värsket energiat ning kindla visiooni, et suunata osakond uutele kõrgustele.

Koosolekul pidas tervituskõne ka EKRE Võru-, Põlva- ja Valgamaa ringkonna esimees ning erakonna juhatuse liige Mati Kuklane. Senine osakonna juht Ants Frosch teatas, et on aeg anda juhtimine üle nooremale põlvkonnale. Sellega nõustus ka osakonna liikmete enamus, kes otsustas toetada Ruuben Kaalepi kandidatuuri osakonna juhi kohale.

Kaalep lubas oma sõnavõtus teha kõik, et Otepääst saaks uuesti eestlaste rahvusliku ärkamise keskpunkt, nagu see oli Jakob Hurda päevil. “Rahvusena püsima jäämise võitluse eesliin ei ole niivõrd riigikogus ja valitsuses, vaid meie kodukohas, kogukondades ja juurte taasleidmises. Lõuna-Eesti künkad ja metsad saavad pakkuda pelgupaika eestlusele kesk maailma torme – siin otsustatakse, kas meie pärand saab uue elu.”

Kaalep kirjeldas ka mitmeid algatusi, mida ta kavatseb oma juhtimise all ellu viia. Üks nendest on keskendumine kohaliku otsedemokraatia tugevdamisele ja kodanike kaasamisele otsustusprotsessidesse. “Põhiseaduse § 1 – kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas – peab kehtima nii riigi, omavalitsuse kui lähestikku asuvate külade tasandil,” rõhutas Kaalep.

Osakonna aseesimeheks valiti mahepõllundusega tegelev ettevõtja Silvi Langus, kolmandaks juhatuse liikmeks aga kogukonnaliikumise aktivist ja keskkonnaspetsialist Maris Frosch.

Ruuben Kaalep on tuntud nii Otepää kogukonnas kui ka üleriigiliselt oma rahvuslike aadete ja patriotismi poolest. 30-aastasena on ta juba jõudnud olla ühe koosseisu Riigikogu liige, praegu juhib ta sihtasutust Eestlaste Eesti ning kuulub Integratsiooni Sihtasutuse nõukogusse.