Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimameetmed teevad vaeseks: jäätmevedu läheb majaomanikele kõvasti kallimaks

-
08.04.2024
Prügisorteerimine karikaturisti pilgu läbi.
© Erki Evestus

Rohepööre ei too mingit õnne õuele, vaid vaesuse majja, sest iga asi, mis selle raames ette võetakse, mõjub tavainimese rahakotile halvasti, olgu see majade sundrenoveerimine või jäätmevedu.

Maaleht kirjutab: “Eeldatavalt mais valmib eelnõu, mis keerab senisele jäätmekorraldusele mõned vindid peale ning paneb eramajade omanikud keerulise valiku ette: kas tellida viit liiki jäätmete jaoks konteinerid-prügikotid üksi või naabritega kahasse. Ning kindel on see, et teenus läheb kallimaks.

„Hinnad võivad omavalitsuste lõikes olla hästi erinevad. Kui arvestada juurde täiendavad kulud, mis jäätmereformiga tekkida võivad, siis meie arvutuste põhjal, mis on tehtud kortermaja näitel, võib hinnatõus olla neil, kes jäätmeid sorteerivad, kahe-kolmekordne. Neil, kes ei sorteeri, suurem,“ ütleb kliimaministeeriumi ringmajanduse osakonna nõunik Katrin Koppel.”

Inimestel on põhjust rohepööret karta, sest see paiskab vaesusesse ja hakkab negatiivselt mõjuma lausa igale elualale. Samas on rohepööre muutunud omaette religiooniks, kus vasturääkimist ei sallita ja “ketserid” lüüakse pikemata risti.

Uued Uudised