Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ajakirjandus ei täida oma peaülesannet – anda objektiivset infot

-
08.04.2024
Euroopa Liit sondeerib pinda ka Tadžikistanis.
© European Union in Tajikistan

Jälgides online-uudiseid, paistab silma, kuidas teatud teemadel on meedia keskendunud negatiivsele ja erapooliklikule kajastusele, eriti kui jutuks on Trump, Ungari või mistahes konservatiivide tegemised. Samas kajastatakse ka tavauudiseid kõmu-stiilis, et saada rohkem klikke.

Näiteks kirjutab Postimees: “Narva linnapea Toots läheb Putini diktaatorist sõbrale külla majandussidemeid looma?” Jutt käib visiidist Tadžikistani ja loole on negatiivne toon kohe külge poogitud. Selle riigi president on tõesti Venemaaga heades suhetes, aga seda on ka näiteks India ja Hiina – kui mõni linnapea külastaks neid riike, kas siis seegi visiit oleks nii taunitav?

Aga uudis läheb üha jaburamaks, kui uurida muud tausta: selgub, et Euroopa Liidul ongi eesmärk parandada suhteid Kesk-Aasia riikidega. 16. jaanuaril 2024 kirjutati uudistes: “European Commission Vice President visits Tajikistan”. Jutt käib Euroopa Komisjoni asepresidendi visiidist sellesse riiki jaanuari lõpus.

Investorite foorum Brüsselis kirjutab ELi ja Kesk-Aasia Transpordikoridori kohta: “The Investors Forum took forward the conclusions of the EU-commissioned Study on Sustainable Transport Corridors between the EU and Central Asia, and translated the political commitments of the EU and the five countries in Central Asia to enhance and reinforce connectivity into tangible operational deliverables.”

Ajakirjanik võiks lugeda ka Facebooki lehte European Union in Tajikistan. Seal on näha, milliseid koostööprojekte on ammu-ammu enne Narva linnapea visiiti palju kõrgemal tasemel tehtud.

Ajakirjandus võiks rohkem hinnata uudiste neutraalsust ja objektiivsust, mitte ajada taga kõmu.

Uued Uudised