Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Epler tutvustas Riigikogu vabas mikrofonis uudiseid, mida peavoolumeediast ei leia

-
08.04.2024
Rain Epler.
© UU

Esmaspäeval kasutas EKRE fraktsiooni saadik Rain Epler Riigikogu vaba mikrofoni selleks, et rääkida Eestimaa inimestele uudiseid laiast maailmast, mida nood peavoolumeediast lugeda ei saa.

“Head kolleegid ja inimesed siniste ekraanide taga, ma kasutan vaba mikrofoni aega selleks, et maailma koju lähemale tuua. Maailmas toimub palju sellist, mis on oluline, aga mis paraku Eesti meedias kajastamist tihti ei leia. Meie peaministergi on siit puldist öelnud, et meedia millegipärast kajastab elu valesti või suisa valetab. Ma püüan seda tühimikku veidi täita, probleemi leevendada.

Mõned uudiseid laiast maailmast. Enne valimisi muutuvad liberaalid huntideks lambanahas. Me näeme seda Euroopas eurovalimiste eel, kuidas ollakse valmis taganema roheideoloogiast ja nii edasi, aga möödunud nädal tõi pommuudise: Kanada peaminister Justin Trudeau, kes paljude jaoks on globalistidest liberaalide käilakuju ja kes on aastaid olnud suur immigratsiooni pooldaja, ütles möödunud nädalal avalikul esinemisel, et väljastpoolt Kanadat tulnud töölised ja välistudengid on muutunud Kanada jaoks probleemiks.

Paljud liberaalid pidid toolilt maha kukkuma. Trudeau 180-kraadine pööre on muidugi märk sellest, et liberaalid on hakanud mõistma, et nende poliitika kibedad viljad on nüüd valimistel üle ilma andmas valusat tagasilööki. Kanadas on küll valimisteni aega, valimised toimuvad järgmise aasta sügisel, aga praeguse seisuga jääb Trudeau oma konkurendist, kes on konservatiiv, 14 protsendipunktiga maha. Ärge võtke neid liberaalide valimiseelseid jutte tõsiselt.

Hea uudis tuli rohepöörde rindelt. Euroopa Keskpanga esindajad püüdsid survestada Baseli komitee esindajaid, et pankade reeglistikku täiendataks rangete kliima‑ ja rohepoliitikast kantud ideoloogiliste nõudmistega. Õnneks Ameerika Föderaalreservi esindajad säilitasid terve mõistuse ja kindla meele ja ütlesid, et ei, pangad tegelevad ikkagi panganduse, mitte ideoloogilise poliitikaga. Täna esitasin selle kohta ka meie keskpanga presidendile arupärimise, et millisel seisukohal tema oli Euroopa Keskpanga nõukogus.

Ja viimaseks uudiseks vaenukõne seadus. Šotimaal mõnes mõttes väga irooniliselt hakkas see kehtima 1. aprillist. Ja oh aprillinalja, esimese 24 tunni jooksul tuli ligi 4000 süüdistust Harry Potteri autori J. K. Rowlingu suunas, seda põhjusel, et ta oli kümmet transnaist – milline absurdne ja nõme termin – nimetanud nendeks, kes nad tegelikult on, oli nimetanud neid meesteks.

Üks selline mõnevõrra positiivne ja lõbus aspekt Šoti selle vaenukõne seaduse juures on see, et nende tänane nii-öelda first minister, Šoti mõistes peaminister, kes oli justiitsminister, kui see seadus läbi suruti ja kes seda vedas, tema suunas tuli süüdistusi veel rohkem kui J. K. Rowlingu suhtes. Nii et revolutsioon hakkab otsast ka oma lapsi sööma. Üks täiendav murekoht sellise seaduse juures on see, et politsei peab kõiki neid kaebusi menetlema, mis tähendab, et see kuritegevus, mis tegelikult toimub, jääb menetlemata.

Ja lõpetuseks info tasakaalustatuse huvides, et ma siin ainult liberaalile ei peksaks, ütlen, et tuule suuna nuusutajaid on tegelikult ka nende hulgas, kes end konservatiivideks nimetavad. Meie enda isamaalased võtsid koos Reformierakonnaga kaks aastat tagasi vastu seadusemuudatuse, millega Eesti võttis eesmärgiks toota taastuvatest allikatest, tuule‑ ja päikeseenergiast elektrit 100% Eesti tarbimise ulatuses. Ja kui see oli vastu võetud, tagusid vastu rinda ja rääkisid: vot me tegime hea asja. Täna, enne europarlamendi valimisi on needsamad inimesed muutunud rohepöörde skeptikuteks. Selle nimi ei ole mõistlik konservatism, nagu nad ise seda tahavad nimetada. Selle nimi on konjunkturism. Ei maksa usaldada selliseid inimesi.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid