Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Epler Kristina Kallasele: teie “moodne maailmavaade” paiskab eksitatud lapsed vastu betooni

-
09.04.2024
Ebateaduslikud ideoloogiaministrid võõpavad laste tuleviku vikerkaarevärviliseks, aga nende värvide all on betoon, mida sellele rajale astunud lapsed ja noored tunda saavad. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Esmaspäevases debatis ebateadlasest teadusminister Kristina Kallasega juhtis saadik Rain Epler tähelepanu sellele, et ideoloogiline taust, millest minister lähtub, on reas maades juba lapsi kahjustavaks kuritegevuseks kuulutatud.

“Maailmas on juba terve hulk teaduskraadiga ja niinimetatud sooidentiteedi kliinikutes töötamise kogemusega inimesi, kes on oma nime ja näoga välja tulnud ja hakanud rääkima sellest, millega seal tegeletakse ja kuidas seal lapsi kahjustatakse. Ja ka sellest, kuidas see gender affirming treatment – ma ei tea, mis on see ametlik eestikeelne termin, “sugu kinnitav ravi”, nimetagem seda praegu niimoodi –, kuidas see äri on muutunud Ameerika Ühendriikides juba tööstuslikuks lapsi kahjustavaks tegevuseks.

Minister rääkis sellest, et massist erinevate inimeste suhtes ajaloos on olnud halvustavat suhtumist ja see on viinud enesetappudeni. Tänane statistika näitab, et need vaesed noored, kes on läbinud selle niinimetatud ravi, mis seisneb lahjemal juhul mingite hormoonravimite manustamises, puberteedi blokeerijate manustamises, aga raskematel juhtudel ka kirurgilistes operatsioonides, nende enesetappude arv ja eriti veel nende arv, kes soovivad enesetappu teha, on kõvasti kasvanud, sest nad on aru saanud, et nooruses ikka peades inimestel toimub tont teab mida, aga see arstide käitumine nendega ei ole olnud õige ja nende elu on nüüd rikutud. Muuseas, Ühendkuningriik keelas ära need puberteedi blokeerijad.

Ja nüüd selle kõige juures minister ütles minu küsimuse peale, et kõik lapsi kahjustav on keelatud. Justkui oleme ministriga ühel nõul. Aga pisut enne seda oli minister öelnud, et teaduse osas on tal eriarvamus kolleeg Vooglaiuga. Ja ka minuga. Mina olen ka seda meelt, et sugusid on kaks, aga minister ütles, et tegelikult eksisteerib veel selline sotsiaalsete sugude konstruktsioon ja siis neid sugusid on seal mustmiljon.

Ja kui me nüüd selle baasi viime erinevaks, mille alusel me hindame, kas last kahjustatakse või ei kahjustata, siis me saame ka väga erinevad tulemused. Neil inimesed, kes toetuvad sugude osas teadusele, on pilt ühesugune ja nüüd tuleb välja, et väga moodsa maailmavaatega ministri puhul on see baas, millest me seda kahjustust hindame, hoopis teises kohas. Siis tegelikult ju hakkavadki juhtuma asjad, kus lapsi küll kahjustatakse, aga sellistes debattides tehakse nägu, et selle nihutatud baasi suhtes midagi hullu ei ole juhtunud. See on nagu Eestis populaarne jõulufilm “Die Hard”. Seal ühes osas kurjamid teevad niimoodi, et nad pilootidele loovad mulje, et lennuväli on tükk maad madalamal, ja lennuk paneb põmmdi vastu seda päris lennuvälja – piltlikult öeldes sa võid ju luua ettekujutuse virtuaalselt, et miski asub kusagil mujal, aga kui sa selle miskiga kohtud, siis ta ikkagi asub selles reaalses maailmas seal, kus ta asub.

Nüüd tullakse siia ajama sellist osavat demagoogiat, et lapsi ei tohi kahjustada, aga see teie baastase, lennuväli on teil juba ära krutitud sinna allapoole, nii et need vaesed lapsed põrutavad vastu betoonvälja.”