Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uuring: Suurbritannia moslemid tahavad elada islami reeglite järgi ja on antisemitistid

-
09.04.2024
Islam, Palestiina ja Araabia otse Londonis.
© Scanpix

Ühendkuningriigis Henry Jackson Society poolt tellitud hiljutise uurimusküsitluse tulemused peegeldavad murettekitavalt Lääne moslemikogukondade suhtumist – 49% vastanutest leiab, et Iisraeli riiki ei tohiks eksisteerida ja 46% avaldab toetust Hamasile (kõigest 3% toetab konfliktis Iisraeli).

Küsimusele, kas Hamasi terroristid vägistasid ja mõrvasid 7. oktoobri rünnakus Iisraeli tsiviilelanikke, vastas nõustuvalt vaid 24%, 39% leidis, et midagi sellist aset ei leidnud ja 38% vastas, et ei oska öelda.

Lisaks leiab 52% vastanutest, et BBC on kallutatud ja toetab avalikult Iisraeli. Samas on BBC-d korduvalt kritiseeritud Gaza konflikti ebatäpses vahendamises ja Hamasi soosimises ning BBC araabiakeelne osakond peatas töösuhte mitme ajakirjanikuga, kes nimetasid konflikti oma sotsiaalmeediapostitustes lootuskiireks ja iisraellasi „sionistlikeks varasteks ja anastajateks“.

46% vastanud moslemitest arvab, et juutidel on liiga suur mõju Ühendkuningriigi valitsuse poliitikale. Samuti tahavad Suurbritannia moslemid ühiskonna sekulaarsuse vähendamist ja omaenda religioossete tõekspidamiste juurutamist. Kaks kolmandikku (63%) Briti moslemitest soovib haiglatesse ja teistesse mittereligioossetesse hoonetesse islami palvetube ning 65% toetab Eid-al-Fitri (paastu lõpupüha) lisamist Suurbritannia riiklike pühade hulka.

57% vastanutest nõuab halal-toidu kohustuslikku sisseviimist koolidesse ja üle poole (52%) leiab, et prohvet Muhamedi kujutamine piltidel peaks olema kriminaliseeritud.

Uurimusküsitluse järgi toetab 61% moslemitest hetkel Briti leiboriste ja vaid 16% arvab, et riik ei vaja islamistlikku parteid. Samuti on vaid väike vähemus (23%) arvamusel, et islam ei peaks olema Suurbritannias ametlik religioon ja et riik ei peaks hakkama rakendama šariaati.

Kõigest 17% leiab, et naised ei pea tingimata püsima ühiskonnas tagaplaanil ja vaid 28% leiab, et homoseksuaalsuse kriminaliseerimine oleks valeks. Ühtlasi toetavad moslemid polügaamia seadustamist.

Allikad: Henry Jackson Society, The Telegraph