Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Islamiriik ähvardab rünnata jalgpallimänge Prantsusmaal

-
09.04.2024
Sõdurid Prantsusmaa tänavatel.
© Scanpix

Kui Eesti ettevõtjad nõuavad sisserände hoogustamist, siis tasub neil juba kümnetuhandelise moslemikogukonna puhul siiski korralikult järele mõelda – kultuurikonflikti Euroopasse toonud ja üldise turvalisuse kaotanud massimigratsioon sai sealgi alguse tööjõu sisseveost ning on nüüd Euroopa linnad lahingutandriks muutnud.

Äärmusliikumisega Islamiriik (IS) seotud rühmituse ähvarduse tõttu tugevdatakse oluliselt julgeolekumeetmeid kolmapäevase Paris Saint-Germaini (PSG) ja Barcelona meistrite liiga mängu ajal Pariisis, ütles Prantsuse siseminister Gérald Darmanin.

Ähvardus tehti kõigile veeranfinaalmängudele teisipäeval ja kolmapäeval, mitte ainult PSG-Barcelona kohtumisele Parc des Princes’is, ütles Darmanin. “Islamiriik tegi avalikult selge ähvarduse,” lisas ta.

“Politsei, kellega ma täna hommikul rääkisin, on julgeolekumeetmeid oluliselt tugevdanud,” lisas minister.

Üks asjaga kursis allikas ütles AFP-le: “IS ähvardas ühe oma kommunikatsiooniväljaande kaudu meistrite liiga veerandfinaale, mitte otseselt Prantsumaad.”

Teisipäeval on Londonis Arsenali ja Müncheni Bayerni mäng ja Madridi Real võõrustab Manchester Cityt.

Kolmapäeva teises mängus kohtuvad Hispaania pealinnas Madridi Atletico ja Dortmundi Borussia.

Euroopa Jalgpalliliit UEFA kinnitas, et kõik matšid toimuvad ähvardusest hoolimata.

“UEFA on teadlik väidetavatest terroriähvardustest selle nädalal UEFA meistrite liiga matšidele ning teeb vastavates mängukohtades võimudega tihedat koostööd.”

PSG treener Luis Enrique ütles mängueelsel pressikonverentsil: “Kellele ei teeks terroriähvardused muret? Ma loodan, et see on asi, mida me suudame kontrollida ja et see on lihtsalt ähvardus ja midagi ei juhtu.” (AFP-BNS-UU)