Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Toetus Isamaale hakkab vaikselt otsa saama, EKRE tugevdas oma positsiooni

-
10.04.2024
Valija peaks alati seda pilti silme ees hoidma – Isamaa on võimalusel olnud ka Kaja Kallase käpik.
© UU

Kuna Isamaa rekordtoetus pole kunagi olnud erakonna enda tehtud ehk siis on kasvanud ainult valitsuserakondade allakäigust, siis hakkab ka sellel oinal mihklipäev saabuma.

Erakondade reitingutabeli viimaste kuude kindel liider Isamaa jätkab endisel esikohal, kuid tema edu teisel kohal oleva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ees on veidi vähenenud,

Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS-i iganädalase küsitluse viimaste tulemuste põhjal toetab Isamaad 27,5 protsenti, EKRE-t 19,2 protsenti ja Reformierakonda 17,8 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

Isamaa toetus on viimased viis nädalat vähehaaval langenud ning on praegu võrreldes märtsi alguses saavutatud tipuga 2,1 protsendipunkti võrra madalam, ja teisel kohal olev EKRE jääb Isamaast 8,3 protsendipunkti kaugusele

Tegemist on nelja nädala koondtulemusega, kuid kui arvestada vaid viimase nädala numbreid, on Isamaa ja EKRE vahe veelgi väiksem. Nimelt viimase nädala tulemuste põhjal toetab Isamaad 26,9 protsenti, EKRE-t 20,2 protsenti ja Reformierakonda 18,6 protsenti. (BNS)