Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Leedu haridusminister astus probleemide tõttu vaheeksamitel tagasi. Kas sama teeb ka Kristina Kallas?

-
10.04.2024
Globalistist haridusminister, kes lammutab eesti koolisüsteemi.
© Uued Uudised

Tõrked eksamite infosüstemis toovad ilmselt taas esile Eesti võimupoliitikute vastutamatuse ja keegi ei jää süüdi selles, et e-riigis sellised asjad juhtuda saavad.

BNS vahendab: “Leedu haridus-, teadus- ja spordiminister Gintautas Jakštas ja aseminister Ramūnas Skaudžius astuvad tagasi probleemide tõttu 11. klassi õpilaste vaheeksamitel.

Minister ütles teisipäeval ajakirjanikele, et esitab peaminister Ingrida Šimonytėle tagasiastumisavalduse. “Palun täna avalikult peaministril võtta vastu minu lahkumisavaldus haridus-, teadus- ja spordiministri kohalt,” ütles Jakštas. “Võtsin eile vastu Skaudžiuse lahkumisavalduse, kes on algusest peale vahekontrolli mudeli ja selle rakendamise eest vastutanud,” ütles ametist lahkuv minister.”

Sama loogika järgi peaks tagasi astuma ka Eesti haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ja rida e-süsteemidega seotud ametnikke. Eesti on paraku vastutamatuse poolest isegi Ida-Euroopast väljas, siin hoitakse võimust kümne küünega kinni ka siis, kui moraalne kompass amoraalsusest üles ütleb.

ERR kirjutab: “Eesti keele katseeksamil tekkisid tõrked eksamite infosüsteemis (EIS), mistõttu see muutus väga aeglaseks ning haridus- ja noorteametil tuli koolide testi sooritamise aega pikendada. Alles laupäeval nurjusid EIS-i tõrgete tõttu Tallinna ja Harjumaa riigigümnaasiumite ühiskatsed.”

Postimees lisab pealkirjaga “Tartu koolijuht: e-eksam oli tehtud selleks, et inimesed hulluks ajada”, et “Tänane 9. klasside e-eksami katsetus läks täielikult aia taha, leiab Tartu Forseliuse kooli juht Jüri Sasi. «Kui tahate ausat ja lühikest vastust tänase e-eksami kohta, siis pean ütlema, et läks si****i,» põrutas Sasi.”

Võib enam-vähem kindel olla, et haridusminister Kristina Kallas vastutust ei võta ja tagasi ei astu, sest tema on ideoloogilisel ristiretkel eestluse vastu.

Ja ikka jääb üles küsimus: kuidas me saame pärast arvukaid e-skandaale usaldada e-valimiste turvalisust?

Uued Uudised