Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Rassism” Euroopa politseistruktuurides pole mitte pahatahtlikkus, vaid massirändest tingitud nähtus

-
11.04.2024
Migrandid lesivad La Manche`i rannikul ja ootavad inimkaubitsejate teenust.
© 2X Scanpix

Liberaalses Euroopas üritatakse massimigratsiooni vastu olijaid demoniseerida ning seetõttu levitatakse ka narratiivi rassismist politseis, kuigi kõik see, mida nähakse rassismina, on sageli paratamatu.

BNS vahendab AFP-d: “Euroopa Liidu põhiõiguste agentuur (FRA) nõudis kolmapäeval reforme, et juurida välja rassism politseis. Muu hulgas tuleks tõhustada andmekogumist, et probleemi ulatusest ülevaade saada, ütles FRA.

Rassistlikke kommentaare kuulevad paljud eri etnilise taustaga inimesed, keda politsei ka sagedamini peatab ja kelle kallal kergemini vägivalda kasutatakse, ütles FRA esimeses kogu EL-i hõlmavas politseirassismi uuringus.

FRA sõnul ei püüa politsei ka töötajaid värvates etnilist mitmekesisust suurendada, samuti väidetakse, et rassismil politseis on kaugeleulatuv mõju, see suurendab sotsiaalset tõrjutust ja kahjustab usaldusväärsust.

Agentuuri eelmise aasta raporti põhjal diskrimineeritakse mustanahalisi EL-i riikides üha rohkem, pea pooled vastanuist – 45 protsenti – ütles, et on rassismi kogenud. 2016. aastal oli nende osakaal 39 protsenti. Kõige rohkem diskrimineerimist leiti Saksamaal ja Austrias, kus rassismi oli omal nahal tunda saanud üle 70 protsendi vastanuist.”

Selle jutu peale tasub kujutada ette olukorda Prantsusmaad ja Suurbritanniat eraldava La Manche`i väina ääres, kus käib vilgas inimkaubandus, toimetamaks migrante mandrilt saarele – ja see on suur probleem.

Valged ei kasuta Suurbritanniasse pääsuks inimkaubitsejate paate, seda teevad mustad ja tõmmud mehed, kes on eelnevalt saabunud paatidega üle Vahemere, rännanud Itaaliast, Kreekast ja Hispaaniast Prantsusmaale ning tahavad jõuda Briti saartele, kus ootavad juba ees suured migrandikogukonnad. Nad rändavad läbi riikide, kogunevad Calaisi linna ümbrusesse Prantsusmaal ja ootavad seal inimkaubitsejaid – kõik see on avalik ja Euroopa Liidus täiesti soositav protsess.

Kuidas peaks Prantsuse politsei käituma, et migrantide kontrollimine ei tunduks rassismina? Valgeid nende seas pole, kõik puha teisest rassist. Migrandid on seaduserikkujad, sest ei üle Vahemere tulek, läbi Euroopa rändamine ega inimkaubitsejate ootamine pole vähimalgi määral seaduslikud. Tulijad on teisest kultuuri- ja seadusruumist, nad ei tea sageli ei Euroopa seadusi ega tavasid ja patustavad nii teadmatusest kui ka teadlikult nende vastu. Politsei kõrgendatud huvi nende vastu on loomulik ja selles pole rassismi.

Lisaks väidetakse ka ametlikult (kui seda ei takista poliitkorrektsusnõue), et migrandid ongi suurema kalduvusega seadusrikkumistele, sest neil pole lojaalsust sihtriigi seaduste vastu, enamasti nad ei teagi neid, nad peavad (sageli igasuguste paguslasabide õhutusel) politseikontrolli isiklikuks rünnakuks ja ahistamiseks nende vastu, teisest kultuurist tulijad on ka temperamentsemad.

Tasub veelkord korrata – kuidas sellistes tingimustes saab üldse kontrollida ja ohjata massimigratsiooni, saamata seejuures süüdistust rassismis, mida Euroopa vihased valged vasakliberaalid on kohe valmis algatama?

Omapärane on ka väide, et “politsei ei püüa ka töötajaid värvates etnilist mitmekesisust suurendada” – kui panna korravalvuriteks migranditaustaga inimesed, siis on veelgi tõenäolisem, et nood hakkavad migratsiooni kontrollimise asemel seda soodustama.

Siinkohal võib üle korrata kurjategija George Floydi juhtumi tausta, mis vallandas Ameerikas Black Lives Matteri marksistliku “linnadepõletamise”. Floyd oli kurjategija ja politseinikud teadsid seda, muuhulgas on fakt, et mees oli sihtinud rasedat naist kõhtu. Politseinik Derek Chauvin sooritas kuriteo, hoides kurjategijat liiga pikalt lämmatavas haardes, kuid nüüd räägitakse USA-s juba avalikult, et nii tehakse varasema praktika alusel, sest on juhtumeid, kus lõdvendatud haarde puhul on kurjategija haaranud teda kinni pidanud politseiniku relva – ja Floydi puhul oli alust seda karta. Seega polnud antud juhtumi puhul tegu rassismiga, vaid surma põhjustamisega ettevaatamatusest. Ameerikas on kuritegevus mustade seas kõrgem kui teiste rasside seas ja see sunnib ka politseinikke olema nende suhtes ettevaatlikumad ning tükk aega pärast Floydi surma kordus samasugune asi – ainult et seekord mustade politseinike osalusel.

Rassismisüüdistused Euroopa politseinike vastu lõpevad ilmselt samuti nagu oli see Frontexiga, mille Brüssel muutis just sel moel piirivalveagentuurist migrantide vastuvõtuagentuuriks. Ilmselt tahetakse süüdistustega muuta korravalvurid migrantide teejuhtideks.

Paslik on meenutada ka Manchesteri terroriakti 2017. aastal, kui üks turvameestest märkas kahtlast seljakotiga meest, kuid loobus tema kinnipidamisest kartuses, et kui ta eksib, siis saab rassismisüüdistuse. Tegu aga oligi terroristiga.

Uued Uudised

Pildil migrandilaager Calaisi ligidal.