Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Zelenskõi pani asjad paika: Ukraina abistamisest räägitakse valjult, kuid tähtsam on seda teha. Kehtib ka Kaja Kallase kohta

-
11.04.2024
Üha enam paistab välja see, et need, kes Eestis kõige rohkem Ukraina abistamisest räägivad, teevad seda kõige vähem. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kui lugeda uudiseid, siis üle ühe on need kellegi sõnadest, kuidas Ukrainat tulevat aidata, aga selle riigi väed on sellest hoolimata hädas, sest pole laskemoona ja “tapvat” tipprelvastust.

BNS vahendab: “Vilniuses neljapäeval visiidil viibiv Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles, et algatusi sõdiva riigi toetamiseks tuleks mitte ainult alustada, vaid need ka ellu viia.

“Kui räägime 155-millimeetriste mürskude algatusest, siis  kõik algatused algavad suure käraga, kuid on oluline  viia need lõpule tulemusega Ukraina jaoks,” ütles Zelenskõi Vilniuses seoses tõigaga, et Euroopa Liit ei täitnud oma lubadust saata 20. märtsiks miljon suurtükimürsku Venemaa kallaletungile vastupanu osutavale Ukrainale.”

Tuletagem meelde, et see “miljon mürsku Ukrainale” oli Kaja Kallase ja Hanno Pevkuri algatus ehk “Eesti initsiatiiv”, mis suuremas osas ebaõnnestus.

Ja mida ütlevad täna BNS-i uudiste pealkirjad? Need on väga Zelenskõi vihjetele vastavad.

Kaja Kallas Varssavis: Ukraina toetamise eelduseks peab olema võidutahe.

Karis rõhutas vajadust kasutada kõiki võimalusi Ukraina aitamiseks.

Tsahkna: meie piirkonna turvalisuse jätkuks on vaja Ukraina võitu.

Venemaaga äri tegevad või sealt annetusi saavad Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside poliitikud teevad sõnu, aga ei suuda lubatut suuremas mastaabis täita ning annavad siis näo säilitamiseks ära oma laskemoona, mida võib iga hetk endal vaja minna. Valitsusel puudub igasugune pilt ja arusaam sellest, mida tuleks tegelikult nii Ukraina abistamiseks kui oma ka kaitsevõimekuse tõstmiseks teha, käib ainult umbropsu lahmimine suurte sõnade saatel.

EKRE poliitik Alar Laneman pakkus välja selle, et põhirõhk tuleks panna kaitseküsimustele ning rohepööre ja tasakaalus eelarve tuleks pausile panna, aga peaminister Kaja Kallas lükkas selle kolmapäevases infotunnis tagasi.

Kui president Zelenskõi käis Eestis ja rääkis mobilisatsioonivajadusest, pruukis tal vaid Eesti pinnalt lahkuda, kui peaminister Kaja Kallas ja siseminister Lauri Läänemets teatasid, et mitte ühtegi Ukraina sõjaväekohuslast kodumaale tagasi saatma ei hakata.

Uued Uudised