Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepöördest on saanud ehtsaim religioon

-
12.04.2024
Kliimafanaatik Greta Thunberg on tõstetud prohveti staatusesse.
© Scanpix

Päris paljud filosoofilise mõtlemisega inimesed on juhtinud tähelepanu sellele, kuivõrd sarnaneb kogu kliimavõitlus mingi ortodoksse religiooniga.

Nii näiteks on päris mitmes valdkonnas keelatud inimtekkelises kliimamuutuses kahelda (ka sotsiaalmeedias tsenseeritakse kahtlevaid seisukohti), neid, kes siiski seda julgevad, koheldakse kui ketsereid, keda peab ühiskonnast elimineerima (“risti lööma”). Seda dogmaatilisust, kus “pühakirjas” kirja pandu on puutumatu, näeme enamikes monoteistlikes religioonides.

Kui kuskil “ülalt” on tulnud “püha kliimavõitluse” käsk, siis hüljatakse terve mõistus, ei mõelda kampaania tagajärgedele, ei tehta analüüse, mida see kõik maksma läheb või kui rängalt see inimestele mõjub, jäetakse tähelepanuta selgelt absurdseid seigad kliimaselgitustes jne – täpselt sama, mis usupõhistes religioonides.

Toimub räige enesepiitsutamine, nagu oli keskajal katkupandeemia ajal, mil inimesed rooskasid ennast verele. Ka nüüd loobuvad kliimahüsteerikud lastest, sõidavad külmal talvepäeval kastikaga, loobuvad lendamisest kaugetele maadele ning laias laastus lasevad kasvõi majandused “püha ürituse nimel” põhja.

On tekkinud ring fanaatikuid, keda ei huvita diskussioonid ega debatid selle üle, mis tegelikult toimub, nad on dogmad vastu võtnud ja oma pähe kinnistanud ning neid ei veena ümber ka kõige otsesemad ja silmnähtavamad vastuolud, mis panevad mõtlevaid inimesi kahtlema ja vastuseid otsima. Nagu tänavune suhteliselt külm ja lumerikas talv, mis ei kinnita Maa “ülekuumenemist”.

Umbes nagu islami puhul on tekkinud kliimausuga seonduv terrorism – terroristideks on need kliimafanaatikud, kes blokeerivad Euroopa linnades liiklust, liimivad enda asfaldi külge, kähmlevad rahvusvaheliste suurürituste ajal politseiga, tungivad strateegiliste objektide territooriumile ja nii edasi. Kliimaprohvet Greta Thunbergi on juba mitmel korral vahistatud ning Saksamaa vasakäärmuslased ründasid kliimapõhjustel Tesla tehast, jättes selle elektrita.

Kogu rohepööre on üks suur ristisõda ja nagu kõik ristisõjad ajaloos, ei too ka see kaasa midagi head, vaid ainult laostab Maad ja inimkonda.

Uued Uudised