Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroliidu rohepöördesund ähvardab suurt osa Eesti korteriomanikest

-
12.04.2024
Kui kortermaja on veel renoveerimata, siis hakkavad varsti korteriomanike rahakotid huugama. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Euroopa Liit on algatanud kohustuse Maa kliima nimel maju renoveerida ja see sund on üsna kallis, minnes ka põhjamaise Eesti elanikele kõvasti maksma. Jutt käib “keskkonna jalajäljest” ja seal vastu vaielda ei lasta.

BNS vahendab: “Valdav enamus eestimaalastest elab kortermajades, mis on ehitatud rohkem kui 20 aastat tagasi, ning suur osa neist vajavad remonti,  märgivad Arco Vara kinnisvaraanalüütik Mihkel Eliste ja SEB ärisegmendi müügijuht Riho Treumuth.

Eestis on renoveerimist vajavate kortermajade hulk erakordselt suur. “Eelmisel millenniumil ehitatud majades ei ole tihti korralikku soojustust ja ventilatsiooni ning seepärast on hoonete renoveerimine hädavajalik,” põhjendas remondi tagamaid SEB ekspert Riho Treumuth. Ta lisas, et vanemad elamud on ehitatud loomuliku ventilatsiooniga ja soojustuseta, mis mõjutab märkimisväärselt sisekliimat ning ka küttekulusid.”

Renoveerimine, soojustamine ja küttekulude langus on kahtlemata väga head nähtused, aga asja teeb kurioosseks see, et edaspidi peab seda tegema sunniga, mitte vastavalt võimalustele ja vajadusele. Ehk siis üleüldise kliimahüsteeria vormis ja nagu selle puhul ikka, võimalustega arvestamata.

Majanduslanguse, maksutõusude ja kärpepoliitika tõttu kiiresti vaesuv rahvas pole võimeline seda Kolgata teed läbi käima, aga neid sunnitakse selleks, ikka Maa päästmise nimel. Lisaks on see koht, kus Lõuna-Euroopa pääseb kergelt, Põhja-Euroopa aga saab täisrauaga. Eurokuulelik valitsus trahvast ei kaitse, vaid kukutab talle koormat juurde.

Lisaks värske uudis: BNS – Euroopa Liit kiitis reedel lõplikult heaks hoonete energiatõhususe direktiivi, millega pannakse liikmesriikidele paika raamistik heitkoguste ja energiatarbimise vähendamiseks kõigis hoonetes.

Uued Uudised