Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sai tünga: peaminister Kaja Kallas oli ühenduses Vene trollidega

-
12.04.2024
Kaja Kallas
© UU

Kui mõni väljaanne kirjutab siin, kuidas üks ja teine poliitik on andnud intervjuu venemeelsele kanalile, teadmata selle väljaande tegelikku tausta, siis peaminister Kaja Kallas on olnud Vene trollidega ühenduses suisa videosilla vahendusel.

BNS kirjutab: “Mullu hilissuvel võtsid Venemaa trollijad tüngakõnedega ridamisi ühendust mitmete  lääneriikide valitsusjuhtide, ministrite või teiste tuntud  inimestega, teiste hulgas sai sellise videokõne ka peaminister Kaja Kallas, avaldab kaitsepolitsei (kapo) oma värskes aastaraamatus.

Kõnedes väideti, et videosilla vahendusel soovivat kohtuda Aafrika Liidu Komisjoni esimees  Moussa Faki. “Kuna sealne asjaajamine erineb mõneti tavapärasest standardist, näiteks kasutatakse erameilikontosid ja sõnumirakendusi, pole lihtne tajuda kahtlust äratavat anomaaliat,” selgitas kapo.

Mitme riigi esindajatega arutati välispoliitilist olukorda maailmas, olukorda Nigeris ja Saheli piirkonnas ning samuti toidujulgeolekuga seotud teemasid. Samuti räägiti julgeolekust Euroopas, sealhulgas sõjast Ukrainas. Videosilla vahendusel kohtunud mees rääkis inglise keeles ja viitas mitme osapoole ühistele kohtumistele, kus oli rohkel arvul osalejaid.

“Eesti peaministri Kaja Kallasega toimunud videokohtumisel torkas silma, et teine pool esitas ridamisi Venemaa tuntud narratiive. Samas ei tundunud see ka ülemäära kummaline, kuna Venemaa on suutnud Aafrikas oma sõnumit päris järjekindlalt levitada,” avaldas kapo.

Tegelikkuses olid aga aktsiooni taga Venemaa tuntud trollijad Vladimir Kuznetsov ja Aleksei Stoljarov,  keda rohkem teatakse nime all Vovan ja Lexus.”