Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kõlab nagu must huumor: Pariisi politseiülem rõõmustab, et Eiffeli torni juures pole enam kedagi vägistatud

-
13.04.2024
Eiffeli torni juures on nii palju sõdureid, et vägistajatele pole enam ruumi…
© Scanpix

Vanemad inimesed, kes mäletavad sõjajärgseid aegu, räägivad ammu, et Pariis ei ole enam šansoonide ja armastuse linn, vaid segu Casablancast, Beirutist ja Dakarist, ning armastajapaaride asemel näeb vaid terroriste ohjavaid sõjaväepatrulle.

Üks hiljutine uudis rääkis sellest, et suviste Pariisi olümpiamängude ajaks tuuakse sinna ka teiste riikide (näiteks Poola) sõjaväelased, värske AFP uudis aga teatab, et Eiffeli torni juurest võib isegi vägistamata pääseda. Mitte et kurikaelu oleks vähemaks jäänud, vaid valvet on suurendatud.

“Kuritegevus Eiffeli torni ja teiste turismiobjektide ümbruses on enne suviseid olümpiamänge oluliselt vähenenud, ütles reedel Pariisi politseiülem.

Politseijuht Laurent Nuñez rääkis AFP-le, et rööve ja kallaletunge Eiffeli torni ümbruses, kus eelmisel aastal teatati kahe välisturisti vägistamisest, on aidanud vähendada lisajõudude koondamine.

“Meil on selles piirkonnas ja ka teistes Pariisi turismitsoonides suurepärased tulemused,” kiitis ta ja ütles, et kogu aeg on Eiffeli torni läheduses valvel mitukümmend politseinikku.

Selle aasta esimeses kvartalis teatati 21 kallaletungist, mida on 58 protsendi võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Varguste, petmiste ja vandalismiaktide arv kahanes 18 protsendi võrra 170-le.

“On vastuoluline, et inimesed räägivad sellest kui seadusetust, kõrilõikajate alast. See ei ole sugugi nii,” ütles Nuñez.

Eelmisel aastel teatasid Brasiilia ja Briti turist vägistamisest Eiffeli torni esisel Marsi väljakul. See ehmatas pariislasi ja tõi kaasa pealinna opositsioonipoliitikute kriitika.

“Me hoiame ka edaspidi piirkonnas märkimisväärset hulka politseinikke, see on üks minu prioriteetidest kogu Pariisi piirkonnas, sest see on Pariisi maine, siia tulevad igal aastal miljonid inimesed,” ütles Nuñez.

Pariisi teeb ettevalmistusi 26. juulil algavateks olümpia- ja 28. augustil startivateks paraolümpiamängudeks. Pealinna oodatakse selleks ajaks 10 miljonit külastajat.”

ERR-is avaldatud uudis räägib sellest, kuidas Rootsis lasti maha lapsega väljas olnud isa, kes sekkus kurjategijate tegemistesse. Kogu selle kurioosumi taga on üks sõna: massimigratsioon.

Uued Uudised