Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Harry Potteri lugude autor J.K. Rowling kritiseerib karmilt vasakäärmuslasi laste transsoolisuse propageerimise pärast

-
14.04.2024
J.K. Rowling.
© Scanpix

Ühendkuningriigis avaldati hiljuti oluline raport, milles leiti, et laste n-ö soovahetusega seotud protseduuride aluskontseptsioon on üles ehitatud väidetele, millel puuduvad piisavad teaduslikud tõendusmaterjalid. Uuring soovitab täielikult loobuda laste hormoonravist (nn puberteediea blokeerijatest) ja taunib vasakäärmuslaste kiusu transsoolisuse ideoloogias kahtlejate vastu.

Doktor Hilary Cassi eestvedamisel koostatud dokumendis avalikustatakse Briti haigekassa NHS-i tegevus end transsooliseks pidavate laste n-ö ravimisel ja soovitatakse teha selles osas tõsiseid muudatusi. Näiteks leitakse raportis, et alla 18-aastastele lastele ei tohiks enam võimaldada hormoonravi ja et NHS-i poolsete ravimeetodite aluseks on praktikad, mis ei ole piisavalt läbipaistvad ega paindlikud. „Ülevaadet koostades jõudsin järeldusele, et soomeditsiin on üles ehitatud üsna kõikuvatele alustele,“ kirjutas dr Cass pikalt oodatud raportis.

Tuntud kirjanik ja Harry Potteri lugude autor J.K. Rowling reageeris raporti sisule tuliselt, viidates kuidas raport kinnitab kõike seda, mida ta on juba aastaid rääkinud. „Hilary Cass on koostanud nelja aastaga kõige paljastavama ülevaate laste soolise ülemineku meditsiinilistest tagamaadest, mida iial on tehtud. Vaid loetud tunnid pärast selle avaldamist ajakirjanduses ja avalikkusele on pühendunud ideoloogide arv kahekordistunud,“ kirjutas Rowling sotsiaalmeediaplatvormil X. „Tegemist on inimestega, kes on nimetanud oma oponente paremäärmuslasteks selle eest, et need on tundnud huvi, kas autistlikud, gei- ja ärakasutatud lapsed – sookliinikutes väga suurelt esindatud grupid – ikka läbivad enne steriliseerimist, seksuaalsest naudinguvõimest ilmajätmist ja eluaegseteks patsientideks muutmist korraliku ja tasakaalustatud kontrolli.“

Rowling lisas, et mõistab, millise šoki koostatud dokument on tekitanud inimestes, kes on oma oponente jahtinud ja demoniseerinud. „Kuid katsed diskrediteerida Hilary Cassi tööd ei ole mitte lihtsalt kohatud. Need on üdini pahatahtlikud,“ kirjutas Rowling. „Isegi kui te ei tunne häbi, et olete kiitnud takka tegevusele, mis praeguseks paistab väga selgelt tõsise meditsiinilise väärtegevusena, isegi kui te ei taha leppida, et teil ei pruukinud olla õigus, siis –  kus on teie enesealalhoiuinstinkt? Rong, millele te nii suure hurraaga hüppasite, kihutab kuristiku poole.“

Rowling jätkab, tunnistades, et on äärmiselt vihane. „Ma lugesin täna hommikul Cassi ja olen päeva jooksul muutunud aina vihasemaks. Lapsi on pöördumatult kahjustatud ja sellele on kaasa aidanud tuhanded, mitte ainult meedikud, vaid ka hääletorud kuulsuste hulgas, vaikiv meedia ja küünilised korporatsioonid. [—] Selle skandaali tagajärgedega tegeleme veel aastakümneid. Teie kiitsite sellele takka. Te tegite kõik võimaliku, et takistada ja väärkajastada teaduslikke uurimusi. Te üritasite töölt lahti kangutada teile vastu astunud inimesi. Noorte inimeste peal on tehtud katseid, nad on jäetud viljatuks ja valudesse,“ ütles Rowling.

J.K. Rowling pole Ühendkuningriigis sugugi ainus, kes heidab vasakäärmuslastele ette transsoolisuse propageerimist. Riigi tervishoiu ja sotsiaalhoolekande minister Victoria Atkins kritiseeris leiboriste, kes on ootamatult avaldanud Cassi raportile toetust, kuid kes tegelikult on olnud probleemi üheks osapooleks. „Viimased kümme aastat on leiboristid üritanud naiste suid selles küsimuses sulgeda. Nad on olnud osa ideoloogiast, kultuurisõjast… tekitanud vaenuõhkkonna nende vastu, kes on julgenud selles ideoloogias kahelda, seega on veidi silmakirjalik, et leiboristid peavad nüüd meile loengut, ehkki olid ise minevikus otseselt selle ideoloogia toetajad,“ rääkis Atkins Sky Newsile.

Allikad: Breitbart News, Sky News, X