Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KADRI VILBA: kolmandal katsel pukki, nagu vene muinasjuttudes kombeks

-
14.04.2024
Erich Kriegeri laulust: “Isamaa, sinu võlglane ma olen!”

Kolmandal korral reha siiski vastu vahtimist ei virutanud, sest klaashelmeste eest ostetud keskerakondlased ulatasid abikäe.

Tallinna linnavolikogu üritas täna juba alates kella kümnest valida uut linnapead, kelleks sai lõpuks Jevgeni Ossinovski.

Selleks, et osutuda valituks, peab olema koosseisu häälteenamus, milleks on 79 volinikuga volikogus miinimum 40 häält. Esimene hääletus kukkus läbi, sest Ossinovski sai 38 häält. Paanika oli suur, 15-minutine vaheaeg olukorra arutamiseks venis 45-minutiliseks, seejärel otsustati teha uus hääletusvoor lootuses, et eksinud mõtlevad ümber. Üks mõtles, teine ei mõelnud, sest teisel hääletusel õnnestus koguda 39 häält, üks jäi ikka puudu. Ja taas ei osutunud Ossinovski valituks.

Mis te arvate, et sõnum jõudis kohale ja sellest tehti omad järeldused? Ei – probleemi lahendusena nähti kolmandat hääletusvooru, kandidaadiks ikka seesama Ossinovski.

Peale teist vooru oleks olnud väärikas tunnistada, et jah, me sel korral ei õnnestunud, peame veel tööd tegema, et koalitsioonileping paremaks lihvida ning veel paremad kandidaadid leida. Anda lubadus taasavada läbirääkimised ja jõuda kõiki rahuldava tulemuseni.

Aga ei, selle asemel tehti ennast tolaks kolmandat korda sama reha otsa astudes lootusega, et ehk sel korral enam vars vastu nägu ei löö.

Ei löönudki. Vaid uus koalitsioon eesotsas kolmekäigulise meeriga kukkus näoga mutta.

MEEDIAVALVUR: kahe küünarnukiga Tallinna meer ja pikk torbik eesti valijatele