Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE algatatud uuring näitas, et enamik otepäälasi peab vajalikuks vallavanem Jaanus Barkala tagasiastumist

-
15.04.2024
Otepää vallamaja
© UU

Uuringuagentuuri Norstat poolt läbi viidud Otepää valla elanike küsitlusest selgub, et 53% neist peab Jaanus Barkala tagasiastumist vajalikuks ja 23% ei pea. Jaanuaris vallavolikogu istungil kinnitust leidnud süüdistused Barkala vääritus käitumises lähevad kõige enam korda lasterikastele peredele.

Eelmise aasta detsembris algatasid Otepää vallavolikogu EKRE fraktsioon ja Reformierakonna fraktsioon umbusalduse avaldamise Otepää vallavanemale Jaanus Barkalale. Üks põhjusi umbusalduse avaldamiseks oli, et Jaanus Barkala (VL Ühinenud Kogukonnad, Isamaa liige) on tekitanud vallale olulist mainekahju, esindades valda ametlikul üritusel purjuspäi ja mõnitades seal valla naisametnikke ning ka naabervalla juhti nii, et valla teised juhtivisikud on pidanud tema tegude pärast vabandamas käima. 10. jaanuaril toimunud volikogu istungil jäi aga Barkala vallavanemana ametisse, kuigi süüdistused leidsid kinnitust.

Arvamusuuringus küsiti Otepää valla elanikelt: “Kas vallavanem Jaanus Barkala oleks pidanud ametist tagasi astuma seoses süüdistustega vääritus käitumises?” 53% vastas “Jah” või “Pigem jah”, 23% vastas “Ei” või “Pigem ei” ning 24% küsitlusele vastanutest ei osanud seisukohta võtta. Kolme või enama lapsega vastajate hulgas pidas vallavanema tagasiastumist vajalikuks lausa 60%.

“Jaanuaris jäi volikogus Barkala ametist vabastamisest puudu ainult üks hääl. Paraku on tänane olukord jätkuvalt selline, et tuleb tõdeda vanasõna – ega Mustik moodu jäta – paikapidavust,” kommenteerib vallavanema umbusalduse üheks algatajaks olnud vallavolikogu EKRE fraktsiooni esimees Ants Frosch.

Küsitlus viidi läbi 15. märtsist 26. märtsini Norstati veebikeskkonnas 18-aastaste ning vanemate Otepää valla kodanike seas. Selles osales kokku 61 vastajat juhuslikust valimist. Uuringu tellis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Otepää osakond.