Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: mis toimub? Mart Helmel ongi iga jumala kord õigus!

-
15.04.2024
Eesti rokiklassika: Mart Helme ja “FIX”

Täna ilmus Uutes Uudistes lugu „Mart Helme: Eesti riigis ei saa olla sisuliselt teiseks riigikeeleks agressorriigikeel“:

„Riigikogus oli läinud nädalal arutlusel küsimus, miks Eesti valitsusasutuste kodulehekülgedel on venekeelne info. EKRE aseesimees Mart Helme ütles, et pole mõtet vaielda selle üle, kas keegi saab informatsioonist aru või kas keegi õpib sellega keelt, vaid selles, et meil on olemas keeleseadus, meil on rahvusriik ja rahvuskodu. „See on ainus koht, kus me saame eesti keeles oma asju ajada ja peaksime saama seda ajada igal pool. Ja peaksime ootama, et ka kõik meie kaaskodanikud, kes ei ole eesti rahvusest, respekteerivad seda ja suhtlevad meiega ja ametiasutustega eesti keeles või kui nad ei ole selleks võimelised – igasuguseid olukordi on –, siis Eesti riik võib aidata neid sellega, et on olemas tõlketeenuse saamise bürood,“ kõneles Helme… „Reaalsus on see, et Eesti riigi teine keel on vene keel ja Eesti riik aktsepteerib seda kõikidel oma kodulehekülgedel, kõikides ministeeriumides, kõikides ametites. Kõikides kohtades on teine keel vene keel.“ Mart Helme rõhutas, et küsimus on poliitilises otsuses – Eesti riigis ei saa olla sisuliselt teiseks riigikeeleks agressorriigikeel ja punkt.“

Riik raiskab juba aastaid sadu miljoneid integratsioonile, mis ei toimi, ja riiklikule kanalile ETV+, mida juhib Putini alam ja mis ostab sisse vene seriaale, pahatihti ka sõjalist propagandat. Seal pidevalt kurdetakse, et riik ei loo keeleõppeks tingimusi, on vähe tasuta keelekursusi, et suure venelaste protsendiga linnadele eesti keelt pole üldse vajagi jne.

Täna õhtulgi on selline saade eetris, täielik klounaad, täpselt nagu kuulsas „Briljantkäe“ laulus, kus metslastel ei õnnestunud ei kookose kasvatamine ega krokodilli püüdmine, sest käed kasvasid nendel ühest teatud kohast (peeti silmas nõukogude inimesi).

Eestis kasvab nendel samast kohast ka keel, ja ükski loll saade seda ei muuda. Keelekeskkonna loomine on nendega vene keeles mitterääkimine.

No mis sa teed – Mart Helmel on jälle õigus.

Ivan Makarov

Aga kuulake laulukest, mis jäi alles koos kogu filmiga ainult tänu Brežnevi huumorimeelele:

ETV+ почему у тутошних московцевых не растёт кокос?