Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Epler täitis vabas mikrofonis Eesti inforuumi tühimikke

-
15.04.2024
Rain Epler.
© UU

Esmaspäeval kasutas EKRE Riigikogu saadik Rain Epler juba teist korda ära võimalust vaba mikrofoni kaudu vahendada selliseid uudiseid, millest peavoolumeedias tavaliselt ei räägita.

“Möödunud nädala vaba mikrofoni formaati ma kasutasin selleks, et täita tühimikku, mis Eesti inforuumis on. Maailmas on palju olulisi uudiseid, mis paraku meil kajastust ei leia. Kuna see leidis positiivset vastuvõttu, siis teen seda ka täna. Uudiseid on muidugi rohkem, aga kuna formaat on kõigest viieminutiline, siis on tulnud teha valik.

Kõigepealt minu lemmikteema rohepööre, parema nimega rohepöörasus – elu kinnitab seda aina rohkem. Saksamaa rohepöörasus kompab nüüd uusi äärmusi. Sel ajal, kui Ukrainas käib sõda, Saksamaa ise deindustrialiseerub ja kogu Euroopa majanduslik konkurentsivõime langeb. Leidub ikka poliitikuid, kes ei saa aru, et need rohepöörased tegevused ja plaanid tuleks prügikasti saata.

Saksamaa transpordiminister, Vabade Demokraatide liige Volker Wissing saatis möödunud neljapäeval oma koalitsioonipartnerite liidritele kirja, milles ähvardas, et kui seadusi ei muudeta ning rohepöörased reeglid jäävad kehtima, siis tuleb Saksamaal transpordisektori rohe-eesmärkide täitmise nimel keelata laupäeval ja pühapäeval autodega sõitmine üleriigiliselt.

Ka meil leidub hulgaliselt neid, kes autosid ei salli, ja ega ma ei imesta, kui need jutumärkides vahvad ideed peatselt meile jõuavad. Vaadates muidugi tänase koalitsiooni tegevust, võib arvata, et ega ei taheta autode hulka vähendada, sest nende pealt ju plaanitakse ohtralt maksu võtta. Ilmselt meie reformierakondlaste, sotside ja Eesti 200-laste ideaal oleks midagi sellist, et inimestel oleks autod, neilt makstaks makse, aga nendega sõitmine oleks keelatud. Elame-näeme!

Teine uudis on Inglismaalt. Inglismaal avalikustati möödunud nädalal soolise identiteediga seotud meditsiiniteenuste analüüsi raport. Ja selle peamised järeldused kinnitavad, et need hoiatused, mida konservatiivid on siin viimastel aastatel andnud seoses sooideoloogia ja sellega seotud meditsiiniteenuste võimalike negatiivsete tagajärgedega, ongi tõeks osutunud. Olulisimad järeldused seal raportis on sellised. Inglismaa tervishoiusüsteem on tuhandeid lapsi alt vedanud ja neile kahju teinud.

Puberteedi blokeerijate hormoonravi preparaatide manustamine ja hullematel juhtudel kirurgiliste protseduuride läbiviimine soo muutmiseks – sellel puudub igasugune teaduslik alus. Uurimise käigus selgus veel, et neid arste, kes on avaldanud eriarvamust ja ideoloogilistele ravivõtetele vastu seisnud, püütakse vaigistada, neid kiusatakse taga ja neid on ka vallandatud.

Kui paljud eestlased arvavad, et see niinimetatud woke-ideoloogia, sealhulgas soolise identiteediga seonduv, on mingi välismaine hullus ja meid see ei puuduta, siis nad eksivad. Me peame valvel olema, et selline lastevastane kurjus meile ei jõuaks. Ohumärgid on juba õhus. Mäletatavasti rääkis möödunud nädalal siitsamast puldist haridusminister Kristina Kallas sellest, et lisaks bioloogilistele sugudele on olemas ka sotsiaalsed sood, ja neid võib olla palju. Nii et olgem valvel!

Ja viimane uudis, mis silma jäi. Soome president andis Financial Timesile intervjuu möödunud neljapäeval ja rõhutas vajadust säilitada kaine mõistus. Ta ütles, et Euroopa võiks vähem rääkida ja rohkem teha. Alexander Stubb sõnas, et NATO riikide liidrid võiksid Venemaa suunal vaenulike sõnumite pildumise asemel keskenduda oma riikide kaitsevõime tugevdamisele.

Stubb lausus, et teda teeb murelikuks sõjakas jutt sellest, et Venemaa hakkab kohe testima NATO 5. artikli toimimist ja ründab peatselt mõnda Euroopa riiki. Seda intervjuud lugedes oli tunne, nagu pöördunuks põhjanaabrite president meie peaministri poole, et tuletada olulist meelde talle. Peaministri töö ei ole sõja Eestisse kutsumine ja vaenulikule retoorikale aja kulutamine. Keskenduma peaks meie tegelikule riigikaitse tugevdamisele.

Ja viimaseks lühiuudiseks nii palju, et hiljuti NATO-ga liitunud Rootsi keskpangal on raha nii otsas, et nad lähevad valitsuselt raha juurde küsima. See rahanumber on circa 3,8 miljardit eurodes. See on umbes pool Rootsi möödunud aasta kaitse-eelarvest. Nii et rootslased on raskes olukorras. Ühelt poolt tuleb keskpanka tugevdada, aga teiselt poolt sõjalist võimekust.”