Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõjapõgenikud tõstavad rahvaarvu, meie enda sündimus aga langeb

-
16.04.2024
Tartu
© UU

Eestis on sündimus moodsate aegade väikseim, kuid Ukraina sõjapõgenike arvelt rahvaarv tõuseb ning muudab oluliselt rahvusgruppide proportsioone.

Näiteks Tartus tõusis elanike arv taas üle maagilise saja tuhande. Ametlikult veidi vähem, tegelikkuses pisut rohkem. Kui rekordaastal, 1989, elas Emajõe Ateenas lausa 114 000 inimest, siis Vene sõjaväelaste väljamarssimise ja sündimuse aeglustumise käigus langes see alla 100 000, järele jäi vaid 1977. aastal valminud Mare Mikoffi skulptuur Tartu saja tuhandenda elaniku sünni auks.

Hiljuti andis Tartu linnavalitsus teada, et statistikaameti paiknemisindeksi metoodika alusel on Emajõelinna elanike arvuks 100 700. Kodanikuks on end registreerinud paar tuhat inimest vähem.

Selle taustal on kurb näha, kuidas meie enda rahvaarv tõmbab kokku. Märtsis sündinud laste arv vähenes aastaga enam kui 200 võrra.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmetel registreeriti märtsis Eesti perekonnaseisuasutustes kokku 746 sündi, mis on 231 lapse võrra vähem kui aasta varem samas kuus.