Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tallinna uus võimuliit muutis üleöö oma põhimõtteid

-
16.04.2024
Pärtel-Peeter Pere alustas oma tööd Tallinna linnavalitsuses haleda läbikukkumisega ilmastiku ees ja ülbe suhtumisega linlaste hakkamasaamisesse.
© UU

Taas on leidnud kinnitust see, et praegu riigis ja pealinnas valitsev koalitsioon räägib opositsioonis olles üht juttu, võimule pääsedes aga taganeb oma lubadustest ja hakkab ajama poliitikat, mida nad varem lausa vastustasid.

Eelmise aasta lõpus (6. detsember 2023) kirjutati Postimehes “Reformierakond tahab kaotada kolm Tallinna abilinnapea kohta.” “Osa tarbetu bürokraatia alt vabanevast maksumaksja rahast tuleb viivitamata investeerida telefonimastide mobiilsideandmete alusel ühistranspordi liinivõrgu uuendamisse, et busside marsruudid kattuks inimeste tegelike liikumisvajadustega,» märkis Pärtel-Peeter Pere.

Ta lisas, et ametite ühendamise tulemusel saab vähendada ka linnavalitsuse liikmete arvu kolme abilinnapea võrra, kuna ühendameti eest vastutaks üks abilinnapea.”

Nüüd kirjutab Delfi: “Tallinna nelikliit asus hoopis võimuaparaati paisutama: üks abilinnapea rohkem kui varem.” ERR lisab: “Tallinna uus võimuliit kavandab kulutõuse, mida plaanib katta ka laenuga” ehk “Äsja loodud Tallinna uus võimuliit plaanib mitmekümne miljoni suuruseid kulutusi, kuid linna tulud seevastu nii jõudsalt ei kasva.”

Uus võimuliit tegi täpselt peaministri soovitust mööda: “Kaja Kallas: valimiskampaanias maksutõusudest rääkimine on ebapopulaarne”. Kuigi ka Kaja Kallas on Tallinna kulutõstmise kontekstis öelnud: “Kaja Kallas: riigi püsikulude katmiseks pole mõistlik laenukoormust tõsta”.

Nii riigi kui Tallinna eesotsas seisvate poliitiliste jõudude ühtegi lubadust uskuda ei tasu.

Uued Uudised