Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Häda on, kui “parempopulistid” tahavad euroliidust lahkumist. Nüüd on häda, et nad tahavad jääda

-
16.04.2024
Euroopa Parlamendis on nii föderaliste kui riikide liidu toetajaid ning see ongi demokraatlik.
© Uued Uudised

Olid ajad, mil räägiti palju pluralismist ehk arvamuste paljususest. Nüüd on juba pikemat aega märgata suundumist monismi ehk ehk ühe ja ainsa tõe poole.

Kui Suurbritannia lahkus Euroopa Liidust, kujundati sellest lahkulöömisest euroavalikkusele mingi enneolematu kuritegu. Nüüd ei taha “breksitistid” enam lahkuda, vaid võidelda euroliidu sees, ja see on justkui uus kuritegu.

Nii kirjutab Delfi: “Andres Kasekamp: parempopulistid enam euroliidust lahkuda ei taha. Nüüd on sihikul ühenduse kogu olemus.”

Politoloog “unustab”, et Euroopa Liit loodi puhtalt majandusliiduna, see on aastate jooksul üha muutunud ja seda föderalismi suunas. Kui “parempopulistid” räägivad rahvusriikide EL-i taastamisest, siis on see renessanss, naasmine juurte juurde, mitte mingi rünnak liidu vastu.

Euroopa Liit peaks olema demokraatlik ühendus, kus oma arvamuse võib välja öelda iga poliitiline jõud, samuti on täiesti lubatav diskussioon selle kohta, kuidas liiduga edasi minna, eriti aga küsimuses, kas ei tuleks loobuda föderalismi ehk liitriigi poole püüdlemast ja taastada riikide liit.

Politoloogi seisukoht peegeldab paraku just arvamust, et pluralism on vale ja kõik peavad mõtlema ühtemoodi. Euroopa Parlament on õnneks veel demokraatlik ühendus, kus on fraktsioone seinast seina.

Uued Uudised