Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: taasterahastu annab kurikaeladele tohutuid võimalusi

-
17.04.2024
Urmas Reitelmann.
© UU

Loen lehtedest, et EU taasterahastusest on kurikaelad koort riisunud. Austrias, Itaalias, Rumeenias ja Slovakkias on esialgu vahistatud 20 tegelast süüdistusega umbes 600 miljoni varastamises. Iseenesest on see tühine summa Itaaliale eraldatud 191,5 miljardist taasteeurost.

Kurjategijad kasutavad oma pettustes finantsskeemides ja rahastamises kogenud professionaale, kellede abil kanditakse kümnete miljonite kaupa kõrvale “konkurentsivõime parandamise ja digitaliseerimise edendamise” projektirahasid. Abirahad kaovad kõikvõimalike “pilveserverite”, krüptovaluuta ja kunstmõistuse abil võltsitud dokumentide abil.

Võib ju mõelda, et ega meri sellest alane, kui koer Vahemere kaldal joob. Sama loogika on EU-s laialt levinud, kuid Itaalia allilm on eriti usin ja kogenud olukordades, kus raha lennukilt külvatakse. Praegu uurib prokuratuur ja Guardia di Finanza 179 kahtlast projekti, mis kogu taasterahastust moodustab 86%. Rahaliselt teeb see kokku kuus miljardit, kuid prokuratuuri hinnangul olevat see alles algus.

Arvestades Eestit tabanud majanduse vabalangemist ja sisuliselt täielikku hävingut ning katastroofi, liiguvad mõtted, kuhu liigub raha Nõukogude Eestis. Ja esimese liigutusena meenub punavalitsuse loodud “kliimaministeerium”, kelle kõhu alla on kogutud kõik taasterahastud, rohepöörde finantseeringud ja muud ulmelised projektid, millede hinnalipik on hirmuäratav, kuid silmaga nähtavat tulemust keegi isegi ei oota.

Lisades sellele sadade miljardite rahapesuskeemid läbi Eestis asuvate pangafiliaalide, kus ei olnud võimalik nii pikka aega segamatult toimetada, ilma valitsuse ehk reformigrupeeringu poolse teadmise ja toetuseta, tekib tõsiseid kahtlusi, et mitte öelda hirm.

Ainuüksi “eesti lennundusse” topiti aastate jooksul sadu miljoneid maksumaksja raha ilma, et kedagi oleks uuritud või süüdistatud, siis “rohepöörde” ja digimajanduse rahastamise kontroll on sellega võrreldes ulmeliselt keeruline, et mitte öelda võimatu.

Tuleb ohates tõdeda, kui koer Soome lahe kaldal joob, siis ei saa tõepoolest väike vabadustarmastav laulurahvas mitte millestki aru.”

Urmas Reitelmann, EKRE poliitik