Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti on riigina Põhja-Euroopa asemel teel Euroopa põhja

-
17.04.2024
Tallinna Vabaduse väljak

Kuigi peaminister Kaja Kallas raiub pidevalt ühte ja sama, et Eesti majandusel pole häda midagi, et hinnatõus ja uued maksud ei ole inimestele koormaks ning ettevõtjad ärgu vingugu nii palju. Ent kui Eesti allakäigu kohta riigikogu saadikud temalt küsivad, hakkab valitsusjuht vastuste ja tõe tunnistamise asemel küsijaid mõnitama.

Tõde on aga selles, et peale praeguse majanduskriisi lõppu ei saa Eesti loota seniste ekportturgude taastumisele, sest pole sinna teretulnud oma kallite tootmiskuludega. Nii ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp täna “Vikerhommikus”.

Teisipäevasel Toiduliidu aastakonverentsil ütles Raudsepp, et Eesti on riigina Põhja-Euroopa asemel teel Euroopa põhja.

Raudsepa sõnul pole ühtegi positiivset majandusnäitajat, mida võiks Eesti kohta esile tuua ja mis oleks ka oluline näitaja. “Ka IMF oma viimasel missioonil siia viitas Eesti probleemidele: rahvusvaheline konkurentsivõime vähenemine, ekspordi turuosa kaotamine, tootlikkuse kasvu aeglustumine,” rääkis Raudsepp “Vikerhommikus”.

“Kiire hindade kasv ei puuduta meid ainult tarbijatena, et peame toidupoodi jätma pea 1,4 korda rohkem raha kui kaks aastat tagasi, vaid ka ettevõtete kulude tase on kerkinud.

Raudsepp ütles ka, et see kriis ei ole majanduskriis. “Seega ei tasu oodata, et see kriis iseenesest laheneks või et me oleme majanduskriisi langufaasis ja küll ta ise mööda läheb. Majandusel polnud häda midagi, Covid-19 kriisist taastus majandus väga kiiresti. Praegu on probleemiks poliitika.

 

Allikas: ERR