Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogus surutakse läbi m-hääletamise seadust, samal ajal teatab RIA, et digiallkirjastamine on häiritud

-
17.04.2024
ID-kaart
© UU

Samal ajal kui riigikogus surub valitsuskoalitsioon jõuga läbi valimisseaduse muudatust, mis lubaks tulevikus lisaks kontrollimatule ja ebausaldusväärsele e-hääletusele ka m-hääletus, teatas Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), et seoses uusimas ID-tarkvara versioonis ilmunud probleemiga on digiallkirjastamine häiritud.

RIA kommunikatsioonispetsialist teatas pressiteate vahendusel, et seoses uusimas DigiDoc4 kliendi versioonis 4.5.0 ilmnenud probleemiga on digiallkirjastamine häiritud, mis tähendab, et osa varem antud digiallkirjad muutuvad pärast uue digiallkirja lisamist kehtetuks.

See on viimastel nädalatel juba mitmes kord, kui end e-riigina reklaamivas Eestis on probleeme internetikeskonna teenuste toimimise või lekkega, kui meenutada näiteks seda, kuidas lekkis 700 000 Apotheka klientide delikaatsed isikuandmed või kuidas süsteem ei pidanud vastu e-eksameid.

Ometi püütakse Eestis kangekaelselt rakendada lisaks e-valimistele ka valimisvõimalusi nutiseadmetest mis kumbki pole vaadeldav, läbipaistev ega usaldusväärne eeskätt manipuleerimisvõimaluste pärast kui ka samasuguste tehniliste probleemide tõttu.