Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Fraktsiooni Identiteet ja Demokraatia president saatis Martin Helmele kirja üleskutsega seista üheskoos vastu üha süvenevale totalitarismile

-
18.04.2024
Fraktsiooni Identiteet ja Demokraatia president Gerolf Annemans.
© Scanpix

Sotsiaalmeediaettevõte Meta, mis haldab ka Facebooki, otsustas möödunud pühapäeval seada kümne aastase piirangu Portugali parempartei Chega kontole „kogukonna reeglite mittejärgimise eest“. Juba varem oli suletud partei esimehe André Ventura Facebooki leht. Kui Chega leht mõne aja pärast osaliselt uuesti avati, siis Ventura leht on endiselt suletud.

Immigratsioonivastane ja riiklikku suveräänsust toetav Chega on Portugali suuruselt kolmas partei, mis mitmekordistas möödunud kuul toimunud erakorralistel üldvalimistel oma esindatust parlamendis neljakordselt (50 kohani) ja kogub ilmselt arvestavata toetuse ka juunis toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel.

Ventura nimetab Meta otsust poliitiliseks tsensuuriks ja on lubanud viia juhtumi nii parlamenti kui ka kohtusse.

Ka Euroopa Parlamendi partei Identiteet ja Demokraatia (ID), kuhu Chega kuulub ja kuhu kuulub ka EKRE, on lubanud astuda vastusamme. ID president Gerolf Annemans saatis EKRE esimehele Martin Helmele järgneva kirja.

“Hea partei esimees!

Meieni on jõudnud teave Meta otsusest piirata meie poliitgruppi kuuluva Chega õigusi kümneks aastaks.

Viimastel Portugali üldvalimistel tugeva tulemuse teinud poliitilise partei väljendusvabaduse piiramine rikub kõiki olulisemaid elementaarseid vabadusi, seal hulgas väljendusvabadust.

Selline otsus puudutab meid kõiki: me ei tohi leppida, et üks äriettevõte surub kõikvõimsate algoritmide abil peale omaenda ideoloogilisi suundi. Lisaks ei tohiks Euroopa Komisjoni digiturgude akti kasutada tsenseerimise eesmärgil.

Olen algatanud protsessi Euroopa Komisjoniga ühenduse võtmiseks, eesmärgiga kaitsta meie poliitgruppi kuuluva partei demokraatlike õigusi ja põhivabadusi.

Peame tegutsema ühiselt ja ühtselt. Kui ka teie olete sattunud sarnasel moel sõnavabaduse piiramise katse ohvriks, siis andke meile teada.

Valimised, mis leiavad aset vähem kui kahe kuu pärast, muudavad Euroopa poliitilist maastikku, ja seda meie poliitgrupi võiduga. Ärme lase neil väänata demokraatlikke mängureegleid.”

Parimate tervitustega

Gerolf Annemans

Identiteedi ja Demokraatia president

IDParty-MartinHelme