Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Tsahkna tegi Poolametsa nähes püksid täis?

-
18.04.2024
Margus Tsahkna suurim hirm Anti Poolamets
© Ivan Makarov

Tänasel valitsuse pressikonverentsil esinesid välisminister Margus Tsahkna, siseminister Lauri Läänemets, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo.

Nagu teada, toimus Riigikogus Tallinna linnavolikogu jälgedes ennekuulmatu demokraatia mahasurumine: Eesti pealinna linnapea „valimistel“ korrati valimisprotseduuri kolm korda, seni kuni kaks korda järjest läbikukutatud Jevgeni Ossinovski sai ometi „valitud“. Vahepeal kasutati linnavolinike suhtes survestamist, äraostmist ja otsest valimissedelite märgistamist.

Riigikogus aga keelas koalitsioon opositsioonil protsessi mõjutada isegi täiesti legaalsete vaheaegade võtmise abil, nii et isegi liberaalne tippajakirjanik Kärt Anvelt kirjutas sotsmeedias, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse sündmusega.

Vastates tänasel pressikonverentsil vastavale küsimusele, väitis Margus Tsahkna, et tegemist on demokraatia võiduga ja kurtis, et EKRE fraktsiooni liige Anti Poolamets oli talle saalis peaaegu et kättpidi kallale tulnud. Võib-olla kartis ohjeldamatu kujutlusvõimega Tsahkna selle kordumist, mis toimus Gruusia parlamendis, kus tribüünilt esinenud poliitik lendas sealt minema, saades vasakult võimsa lõuahaagi.

Margus Tsahkna ibalõuad olid pressikonverentsil aga täiesti töökorras ja nende lõugade vahele sattus otseloomulikult ja korduvalt EKRE.

Ka Lauri Läänemets esitles koalitsiooni diktatuuri kehtestamist Riigikogus hoopis demokraatia võiduna.

Kuid isegi see pööre, kui Riigikogu muutus millekski vene kriminaalide „pravilo“ taoliseks, kus enamus võib vähemuse ka noa otsa ajada, kahvatub võrreldes teatega, et Jana Toomile on garanteeritud Europarlamendi mandaat, kuna Mihhail Kõlvart loobub enda omast, ja et perefotograaf Marko Mihkelson on küsitluse kohaselt reformierakonna eurovalimiste favoriit.

Milline erakond, selline ka favoriit.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Kreml kujundab Narva sillast Berliini müüri lõpusirgel?