Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nigel Farage: see oli pöördeline sündmus, kogu maailm sai näha, kuidas tühistamiskultuur Brüsselis tegutses

-
18.04.2024
Nigel Farage, üks konverentsi saadikutest.
© Scanpix

Brüsselis kolmapäeval toimunud konservatiivide konverentsi NatCon avaürituse lõpetamiskatsele on järgnenud terve hulk olulisi sündmusi, mida Brexiti eestvedaja Nigel Farage nimetab oma videopöördumises pöördeliseks hetkeks.

„Eilse Brüsseli draama ja NatConi konverentsi lõpetamiskäsu järgselt läksime ja istusime maha, et midagi süüa ja juua. Me sõna otseses mõttes ei teadnud, kas NatConi teine päev leiab aset või mitte.

Muidugi, me olime juba näinud Meloni sõnumit Itaaliast, Belgia peaministri, isegi Briti peaministri reageeringut. Nii et meil oli tunne, et äkki miskit toimub. Ja toimuski. Öösel tuli välja jõuline kohtuotsus. Ja täna hommikul konverents toimus ja tänase päeva täht oli Ungari peaminister, üks ja ainus Viktor Orban, kes astus pulti.

Mul oli võimalus temaga vestelda ja ma pean ütlema, et ta esines väga-väga tugeva kõnega kristlike väärtuste ja läänelike väärtuste kaitseks ning tõi välja, miks teemadega nagu immigratsioon peavad tegelema rahvusriigid, mitte riikideülesed struktuurid nagu Euroopa Liit. Nii et see oli tõesti väga hea.

Ent kõige suurem kangelane kogu loos on olnud Claridge’i klubi omanik. Politsei isegi vedas tema auto eile minema. Toitlustajat ei lastud hoonesse. Omanikule öeldi telefonitsi, et kui konverents jätkub, siis tema äri hävitatakse.

Ja see Tuneesia ärimees pidas vastu. Ilma temata oleks NatCon olnud läbi juba enne, kui jõudis alata.

Mul oli võimalus temaga täna hommikul vestelda. Ta ütles: „Ma arvan, et eilne päev tõi kaasa tõelise muutuse tuleviku jaoks selles, mis puudutab poliitilist debatti kõigi poliitiliste parteide vahel. Ja ma arvan, et me avasime uue ukse aruteludeks ja uue võimaluse kõigile osalemiseks poliitilises debatis.“

Tuleb mainida, et klubi omanik ei ole tegelikult konservatiivsete vaadetega. Aga ta usub avatud debatti ja sõnavabadusse, mis on minu arvates suurepärane. Ta on julge mees. Ta on saanud hästi hakkama. Ma loodan, et selle tulemusel lööb tema äri Brüsselis õitsele. Aga millele ta viitas, et toimunu tagajärjel võib toimuda mingi muutus. Ma arvan, et tal on õigus.

Kas tegemist on pöördelise hetkega? Ma ütlen teile, et juba mõnda aega on vasakäärmuslased rääkinud, et tühistamiskultuuri ei ole olemas. Et tegemist on libertarismi pooldajate väljamõeldisega.

Kogu maailm võis näha, kuidas tühistamiskultuur eile Brüsselis aktiivselt tegutses. Ja täna on New York Timesis pealkirjad, mind on kutsutud õhtul rääkima Fox Newsi, juhtunu on levinud üle kogu maakera.

Nii et esimene põhjus, miks ma usun, et tegemist on pöördelise hetkega, on see, et nüüd ei ole enam võimalik eitada niisuguste asjade toimumist.

Ja teine põhjus, miks tegu on pöördelise hetkega – tulevikus on palju raskem tühistada kõnelejaid ülikoolides, tühistada täiesti legitiimsete organisatsioonide kohtumisi.

Ma ei ütle, et kogu asi on lõppenud, ma ei ütle, et sõda on läbi, aga me oleme võitnud olulise lahingu. Ja uskuge mind, tegemist on pöördepunktiga, ja ma olen uhke, et saan selles osaline olla.“

Allikas: GBN

Samal teemal Brüsseli politsei ajas laiali rahvusvahelise konservatiivide kohtumise, paljud maailma poliitikud on nördinud rünnakust demokraatia vastu