Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Meediakriitika”: faktiväide, hinnang – mis vahet seal on?

-
20.04.2024
Laadime sisu...

“Meediakriitika” saate keskmes on kohtuasi Viive Aasma vs Rein Jõgi, mis leidis lahenduse Riigikohtus Rein Jõgi täieliku õigeksmõistmisega. Hageja ehk Aasma peab tasuma mõlema poole kõik kohtukulud.

Antud juhtum puudutas “Meediakriitikat” isiklikult, sest Aasma ähvardas kohtuhagiga ka neid, nõudes teatud saate mahavõtmist.

Varasemast oli Aasmal viidata tema kasuks langetatud kohtuotsusele esimese astme kohtust Harri Kingo vastu. Seal oli kohus otsustanud täiesti arusaamatul viisil kohtusse tunnistajana mitte lubada endist ministrit, potentsiaalset võtmetunnistajat Kert Kingot, kelle hinnangutele tugines omakorda Kingo osaliselt oma väljaütlemistes. Kingolt mõisteti välja kopsakas hüvitis – üks kõrgemaid Eestis välja mõistetud hüvitisi.

Samuti viitas Aasma esimese ja teise astme soodsatele kohtuotsustele Rein Jõgi vastu, mis puudutasid Kingoga samas vaidluses esitatud väiteid.

Aasma saadetud kirjade sisu oli küllaltki häiriv – säärast loogilises mõttes segapudru sageli ei näe. Kui selline tekst sisaldab aga hagiähvardust ning sarnase sisuga kaebusi on kohus lahendanud varasemalt hageja kasuks – tundub olukord üpris hull.

Kokkuvõttes, pärast paari edasi-tagasi kirja otsustas “Meediakriitika” toimetus Aasma hagiähvardusele mitte reageerida ja saate avalikuks jätta. Oma otsust põhjendasime Aasmale saadetud vastustes, mis nüüdse kohtuotsuse valguses annavad põhjust rahuloluks – Aasma hagi Jõgi vastu lükati Riigikohtu poolt üldjoontes tagasi sama põhjendusega, millele apelleerisime oma vastustes ka meie.

Müts maha Rein Jõgi ees, kes hoolimata senisest Eesti kohtupraktikast viis selle asja põhimõttelistel põhjustel Riigikohtuni välja ja saavutas seal väga olulise kohtupretsedendi.

“Meediakriitika” lisab Viive Aasma poolt saadetud emailid ning Andri Kiige poolt “Meediakriitika” nimel talle saadetud vastused saate youtube´i kommentaaridesse, kus igaüks saab tutvuda selle omavahelise kirjavahetusega.

Saatejuhid Andri Kiige ja Sven Sildnik. Saate tootja Vabariik Meedia.