Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse majanduspoliitika on ettevõtluse kiratsema pannud, riiki saavad päästa vaid õiged inimesed võimu juures

-
21.04.2024
Aegadel, mil majanduse eest veel hoolt kanti: tollane keskkonnaminister Rene Kokk (vasakult), rahandusminister Martin Helme ja Väino Kaldoja Auveres.
© Uued Uudised

Kaja Kallase valitsus on Eesti majanduse põhja lasknud ja sellest annavad märku üha uued teated sellest, kuidas ettevõtlus lõpetab või kiratseb. Väljapääs saab olla vaid nende inimeste võimuleviimine, kes arvestavad majandusreeglitega.

Postimees kirjutab pealkirja “Eesti väikefirmad on viimase piiri peal – kas enne saabub pankrot või päästev suvi” all järgmist: “Väikeettevõtete rahastamisele keskendunud Finora Panga värske analüüsi kohaselt on paljudel Eesti ettevõtetel reservid otsakorral ning ellujäämine sõltub aktiivsema müügihooajani vastupidamisest. Paljude ettevõtete olukord on majandussurutise all möödunud talve lõpuks muutunud kriitiliseks. Võrreldes veel kvartalitaguse ajaga, on väikeettevõtjate olukord muutunud märgatavalt kehvemaks.”

“Uued maksud ja kaasamiseta läbi surutud otsused süvendavad majanduslanguse ebakindlust ning see sulgeb lisaks välisinvestorile ka kohalike rahakotirauad,” kirjutab Äripäev. “Sõjast tingitud ebakindlust ja kaotatud äri võimendab siinsete poliitikute tegevus, kusjuures uusi makse müüa üldsusele näiteks jutuga vajadusest hoolida keskkonnast ja tervisest. Lisaks ebakindlusele valmistab muret üha kasvav bürokraatia – teiste riikide kogemusest näeb, et erinevalt Eestist kohalikke ettevõtjad toetatakse ja üritatakse nende regulatsioone teha neile võimalikult soodsamana.”

Kui EKRE oli võimul, siis toimus praegusest erinevalt maksukoormuse langetamine, mis elavdas majandust. EKRE rahandusministril Martin Helmel oli paindlik rahanduspoliitika, mis arvestas näiteks laenudega majanduse elavdamiseks aegadel, mil laenuvõtmine oli väga soodne. EKRE hoidis elus Eesti põlevkivienergeetikat, EKRE majanduspoliitika tõrjus odavtööjõudu, mis alati pärsib tehnoloogilist arengut – Eesti on viimaste aastatega muutunud odavtööjõumaaks ning e-riik on üha enam takerdumas, mida näitavad suured probleemid e-keskkonnas, jne.

Eestil on praegu majanduskriisist pääsemiseks ainult üks tee – valida riiki juhtima need jõud, kes näevad väljapääsu mitte pidevates maksutõusudes, nagu Kaja Kallase valitsus teeb, vaid majanduse turgutamises maksulanguste ja kasvava ettevõtlikkuse kaudu.

Uued Uudised