Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mailis Reps: “Minu tühistamine algas juba neli aastat tagasi.” Võib-olla pidanuks seltskonda valima?

-
22.04.2024
Mailis Repsile sai saatuslikuks reeturlik seltskond.
© UU

Endist haridusministrit Mailis Repsi on loksutatud juba pikki aastaid, sest selline on Eesti justiitssüsteem, hakklihamasin, millest keegi vigastamatuna ei pääse. Aga see on ka enda valikute küsimus – Mailis Reps tantsis deemonitega valssi ja see sai talle ka saatuslikuks.

BNS vahendab: “Harju maakohtus jõudis esmaspäeval lõpuni endise haridusministri Mailis Repsi süüasja arutamine – Reps esines viimases sõnas pika ettekandega, märkides, et tema tühistamine algas juba neli aastat tagasi.

Sissejuhatuseks ütles Mailis Reps, et tema tühistamine algas neli aastat tagasi meedias lahvatanud skandaaliga, millele järgnes juba võimalus teda täielikult igapäevasest tööelust ning ühiskonnast kõrvaldada. Tema sõnul pole Eestis võimalik uurimise all või lausa kohtu all olles edasi eksisteerida, ning see, kuidas tühistamisele kuuluv inimene ja tema pere peaks nende aastate jooksul hakkama saama, ei huvita tegelikult mitte kedagi.”

Kõik see on õige, aga tasub meelde tuletada ka seda, mis toimus neli aastat tagasi. Oli tulemas EKRE abielureferendum, mis nurjati kaporatuuri võimupöördega. Uut kaksikkoalitsiooni hakati looma Reformi- ja Keskerakonna baasil. Just siis levisid poliitilistes kuluaarides jutud, et just Mailis Reps on see, kes peab sidet kahe liberaalse “samasoolise” partei vahel.

Naispoliitik oli hall kardinal, kes tegi oma töö ära, aga siis oli “mooramaalanna” oma ülesande täitnud ja võis minna, ei Kaja Kallas ega Jüri Ratas teda ei kaitsnud, nagu kaitsti patustanud Liina Kersnat või Keit Pentus-Rosimannust. Liberaalne revolutsioon hakkas oma last nosima ja hakkab nüüd lõpule jõudma. Mailis Reps oleks pidanud aru saama, et ta tantsib deemonitega.

Kunagine erakonnakaaslane ja -juht Jüri Ratas istub nüüd Riigikogu aseesimehe toolil, kinnistub Isamaas ja vahib Euroopa lihapottide poole, Keskerakonna Porto Franco on talle minevik ja ega ta selle eest vastutust võta ega trahvimaksmisel osale, Kaja Kallas aga naudib välismaal populaarsust ja auhindu.

Ainult Mailis Reps seisab kohtuniku ees ja tema lapsed kannatavad, suureperelisus ei loe lastevaenulikus riigis midagi. Ja kunagi seisid nad kolmekesi nii kaunilt Riigikogu trepimademel, Mailis, Kaja ja Jüri, nagu avapildilt näeb.

Jura kohvimasin ja laste sõidutamine maksumaksja raha eest ei ole piisav põhjus, et pereema aastaid solgutada, eriti riigis, kus kümme miljonit dollarit ja terve fond kaovad nagu niuhti, raha tassitakse kilekotiga ja vastutustunne on ainult lollide nõrkus. Mailis Reps olla pole sama lihtne, mis olla Johanna-Maria Lehtme.

Uued Uudised