Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Ettevaatust: Isamaa! Eesti riigi ja Moskva kiriku vaidluses asuti toetama Kirilli mõjuvõimu

-
22.04.2024
Isamaa, Isamaa sarved ajab kasvama…

Kui Isamaa püüab kõigest jõust jätta muljet, nagu ta sooviks jätta Eestis elavate terroririigi kodanikud nendele kunagi lahkest peast kingitud valimisõigusest, et teha lõpp sellele absurdsele ja Eestit ohustavale olukorrale, siis isamaalaste teod räägivad hoopis teist keelt. Juhtumisi ka vene keelt.

Esiteks astus Isamaa Tallinnas koalitsiooni sotsidega, kes saatsid antud küsimuses isamaalased koalitsioonitekstis otse täiesti pimedasse kohta. Kuid kaks aselinnapea kohta olid ikka selline tasuta juust, et Isamaa müüs eestlased jälle kogu täiega.

Teiseks asus Isamaa venekeelses meedias veenma putinimeelseid valijaid selles, et ollakse ikka Kirilli ja „püha sõja“ poolel. Uskumatu? Isamaa puhul küll ei ole – kui nad ei müü venelastele elamislube, siis müüvad isamaad ühe suure tükina.

Täna esines „kodanikuaktivist, Isamaa liige“ Ivan Frolov vene Delfis kirgliku looga „Milliseid tagajärgi toob Eesti õigeusukiriku sulgemine“, mille pealkiri on muidugi topeltmöga ja ässitamine: esiteks ei kavatseta Eestis kirikuid sulgeda ja teiseks ei ole tegemist „Eesti õigeusukirikuga“.

Frolov hirmutab: „Võimude radikaalsed teod toovad kaasa tõsiseid probleeme kogu riigi jaoks“ ja väidab, et „üleskutse minna üle Konstantinopoli patriarhaadi alluvusse tähendab üleskutset öelda oma usust lahti poliitilistel põhjustel.“

Kas Isamaa leiutas usu jaoks mingi uue definitsiooni? Et ühe õigeusukiriku alt teise administratiivse kuulumisega õigeusukirikusse liikumine oma kogukonna kirikuhoonest väljumata on oma usu ja Kristuse reetmine?

Isamaa aktivist Frolov hirmutab vene Delfi lugejaid: „Eesti õigeusukiriku likvideerimine faktiliselt surub selle tööd põranda alla. Usklikud hakkavad kogunema grupiti teistes kohtades, jutlused lakkavad olemast avalikud ja võivad täiesti kaduda eesti võimude vaateväljast.“

Huvitav, kuidas need Eesti õiged venelased ehk Peipsi vanausulised (раскольники) meil siin Kremlita hakkama saavad?

Isamaalane hirmutab eestlasi „konfliktidega maailma tasemel“ ja sellega, et „Kremlil tekkib suurepärane võimalus ulatada „abikäsi“ rõhututele.“

Peab märkima, et „Kremli abikäsi“ polegi vabast Eestist okupatsiooni ajast välja tõmmatud ja juba 30 iseseisvusaastat käperdab ja mudib siin kõike, milleni ulatub.

Loomulikult ei avaldanud Delfi seda jama eesti keeles, rus.delfis aga töötab terve Venemaalt siia imporditud umbkeelsete liberaalšovinistide artell ja selline isamaalasest autor nagu Ivan Frolov on nende jaoks nagu nisutera pimedale kanale.

Vaatasin netist, kes see Frolov siis on ja sain teada, et viimastel kohalikel valimistel kogus ta reformierakonna liikmest kandidaadina 14 häält, nii et isegi Venemaa kodanike hulgas ei leidunud neid, kes raatsiksid loovutada oma Putinile mõeldud häält sellisele geeniusele.

Aga Isamaa kosub ja kosub igasuguseid tegelasi vastu võttes. Tänavu veebruaris täiendati siis ridu ka sellise hiilgava propagandistiga.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Smuuli nimeline liit leidis lõpuks paljude plussidega esimehe?