Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lumine jüripäev muutis kliimavõitluse veelgi naljakamaks

-
23.04.2024
Ära usu oma silmi, usu teadlaste raportit. Jüripäev Tallinnas.
© UU

Tänavune talv mõjus kogu Euroopale kainestavalt, sest oli nii lund kui külma – sotsiaalmeedias levivate klippide järgi naeravad isegi sakslased rohejuttude üle. TikToki videos “Milline näeb tegelikult välja viimase 100 aasta kuumim aprill, mida tänavu sakslastele lubati seoses kliima soojenemisega” laotab bikiinides noor naine rätiku otse lumele, paneb panamakübara pähe ja hakkab raamatut lugema. “Saksamaa entusiasm rangema rohepoliitika osas on vaibunud,” kirjutab Tagesschau.

Ega “kliimavõitlejad” sellest taltu: nad selgitavad, et kliimakatastroof tähendabki senisest ekstreemsemaid olusid – Eestis võib lund küll sadada, aga Somaalias samal ajal kõik kõrbeb. Ainult et see jutt ei lähe kokku loogilise mõtlemisega – üleüldine kuumenemine ei tohiks lasta lumel ja külmal tekkidagi. Kui Gröönimaal pidavat liustikud sulama, siis miks Põhja-Euroopa sel talvel nii lumes oli?

Praegu on “vandenõuteoreetikud” ja “lamemaalased” pigem kliimakatastroofi teoreetikud kui selle eitajad, sest lisaks silmnähtavatele vastuoludele on kliimavõitlus omandanud religiooni tunnused koos kohustusliku uskumise ja kahtlejate ristilöömisega.

Hüsteeria aga jätkub ja selle põhisõnum on: ärge uskuge oma silmi, uskuge raporte. Meedia kubiseb uudistest, kuidas kuskil olevat ületatud kuumarekord, kuid sageli ongi tegu kuuma piirkonnaga – ega Lõuna-Euroopas pole ilmaasjata ajalooliselt siestat peetud. Kreeka suurte metsapõlengute taga on enamasti riigiga võitlevad anarhistid või laagritest minema tahtvad illegaalsed migrandid.

ERR kirjutab: “Mullu, 2023. aastal, sai terve Euroopa jätkuvalt tunda kliimamuutustest tingitud ja miljoneid inimesi puudutanud äärmuslikke ilmastikunähtusi, osutab värske Euroopa kliimaraport. Euroopa ei jää kliimamuutustest puutumata, tõdetakse raportis. See on kõige kiiremini soojenev maailmajagu, kus temperatuurid kasvavad umbes kaks korda kiiremini kui maailmas keskmiselt.

“Möödunud aastat iseloomustavad Euroopas rekordilised või selle lähedased temperatuurid nii õhus kui merevees, ulatuslikud üleujutused, kuumalained ja tervisekahjud. Euroopa ei ole üleilmse kliimamuutuse mõistes kuskil puutumatuses – otse vastupidi, Euroopa on jätkuvalt kõige kiiremini soojenev maailmajagu, kus soov hoida head elu tähendab muu hulgas vajadust investeerida rohkem ja kiiremini kohanemisse,” ütleb Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. Eestiski on tema sõnul näha üha rohkem erinevat ilma ja tema äärmuslikke tujusid, mis kujutavad ohtu inimeste tervisele ja varale.”

Tõepoolest, jüripäeva lumi on ohtlik: teisipäevase ootamatu lumesaju tõttu on Bolt otsustanud ajutiselt peatada tõukeratta teenuse, et tagada klientide turvalisus. (BNS) Aga talvist paksu lund mitmel pool Kesk-Euroopas ning külmakraade Põhja-Euroopas ei maini ei raport ega härra Ala.

Tegelikult on Euroopas kliima muutunud varasema paraskontinentaalse asemel üha merelisemaks, mis on täiesti looduslik, mitte inimtekkeline protsess.

Uued Uudised