Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti küberruum muutub üha ebaturvalisemaks, aga valimisi selles lausa laiendatakse

-
23.04.2024
Selles ruumis tegutseb ohtralt pahalasi, kes võivad Eestile palju halba teha, ka ebaturvaliste e-valimiste kaudu.
© Scanpix

E-valimiste peamiseks probleemiks on ebaturvalisus, kuid võimulolijad ei taha seda tunnistada, samas kui pea iga päev toob esile uued küberohud.

BNS vahendab: “Selle aasta alguses tõusis järsult eestlaste pihta suunatud küberrünnakute hulk ning võrreldes eelmise aasta sama ajaga esineb ohte ühe kasutaja kohta ligi viis korda rohkem, selgub Elisa Netivalvuri jaanuari, veebruari ja märtsi statistikast.

Tänavu on seni kõige ohtlikumaks kuuks kujunenud märts, mil ainuüksi ühes kuus tuli kasutajate internetikasutust turvaval teenusel reageerida enam kui 2,3 miljonile intsidendile. Sarnaselt eelnevale aastale levib ka tänavu väga eriilmelisi viise pahavara levitamiseks ja inimeste andmete varastamiseks.”

Tegu on küberkuritegevusega, mis on väga suureks probleemiks saanud. Aga see mõjutab kahtlemata ka e-valimiste turvalisust, sest toimuv näitab võimalust, et ka sealne süsteem pole piisavalt turvaline. Miks peakski, kui e-riik on ebaturvaliseks muutunud – ega siis e- ja m-valimised turvalisemad ole, sest riigilgi on suured probleemid näiteks ID-kaartidega.

E-valimiste puhul on ebaturvalisus veelgi suurem probleem, sest tulemas on Euroopa Parlamendi valimised, Venemaa sekkumist kardetakse kogu Euroopas, sest selleks on Kremlil piisavalt võimekust, Venemaa kasutab ka ise e-valimisi ja teab, kus võivad nõrgad kohad olla.

Jättes hetkeks kõrvale võimalikud võltsimised Eesti e-valimistel, mis väljendusid viimastel Riigikogu valimistel mitmeti, siis võivad lisaks siinsetele võimumeestele tulemusi kallutada ka Vene häkkerid, sest teatavasti kandideerib Euroopa Parlamenti ka Aivo Peterson ning “abi” võidakse osutada ka Jana Toomile.

Eesti küberruum ei ole enam turvaline ning e- ja m-valimised tuleb lõpetada, kuni need on täiesti kontrollitavad ja samas turvalised. Praegune olukord, kus iga päev tööb mõne näite e-tiigri kehvast tervisest, on suur julgeolekuoht Eestile, Euroopa Liidule ja NATO-le.

Uued Uudised

Loe ka M-valimiste seaduseelnõu hääletamisel ütles üles riigikogu enda hääletussüsteem

Riigikogus surutakse läbi m-hääletamise seadust, samal ajal teatab RIA, et digiallkirjastamine on häiritud

Vaenuliku poole küberrünnakud sagenevad, kuidas võib üldse sellises olukorras e-hääletusi korraldada?!

Eesti e-tiiger on krampides, e-valimised tuleb lõpetada!