Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Venemaal arreteeritakse katoliku kiriku preestreid „natsismi rehabiliteerimise“ eest

-
23.04.2024

Venemaa on muutumas üheks raudseks ideoloogiliseks löögirusikaks: poliitika, ajakirjandus, kunst, kirjandus on rangelt kontrollitavad; kontserte ja teatrietendusi, näituseid ja õppeasutusi saab kontrollida ja keelata „patriootidest“ fanaatikute hordi pealekaebamise peale. Piisab ühestainsast anonüümvihjest FSB-le, ja varsti algabki maski-show, olgu siis koolis või „võõramaises“ kirikus.

Paljud kuulsaimad vene muusikud ja poeedid, kirjanikud ja teadlased on kuulutatud välisagentideks, ekstremistideks ja terroristideks, neid on pagendatud, saadetud asumisele, pandud aastakümneteks vanglatesse, sandistatud ja tapetudki. Süüdistused nende aadressil on standardsed: natsismi rehabiliteerimine, nõukogude ajaloo moonutamine, Stalini ja praeguse võimu halvustamine, armee diskrediteerimine, riigireetmine jne.

Oleks naiivne arvata, et Moskva Patriarhaat ei kasuta oma tihedat sümbioosi Kremliga teiste konfessioonide survestamiseks ja oma mõjusfääri laiendamiseks. Mõned usulahud on keelatud ja nendesse kuulumine on kriminaalkuritegu (nt. Jehoova tunnistajad), teiste tegevus kitsendatud ja range kontrolli all. Venemaal on sõjavastasuse eest heidetud õigeusukirikust välja paljud tuntud vaimulikud, kelle volitusi hakkas nüüd taastama oikumeeniline Konstantinopoli patriarh Bartolomeus I.

Loomulikult on Vene õigeusukiriku erilise tähelepanu all „läänelikud“ kirikud, mis näivad patriarh Kirillile totalitaarsektidestki ohtlikumad, kuna Läänele on kuulutatud „püha sõda“.

Komsomolskaja Pravda teatas täna viidates Venemaa juurdluskomitee informatsioonile, et FSB arreteeris Omskis katoliku preestri, keda süüdistatakse „natsismi rehabiliteerimises“. On algatatud kriminaalasi, peale „natsismi“ heidetakse vaimulikule ette veel ka „südametunnistuse- ja usuvabaduse õiguse rikkumisi“.

Loomulikult on pealekaebuse allikana märgitud teised usklikud, kes teatasid FSB-le, et katolik preester „propageerib natsismi“ ja et tema koguduse söögitoas asub „ikoon ukraina natside abiliste ehk banderovlastega Püha Jumalaema foonil“.

Täpsustagem, et Venemaal peetakse „banderovlasteks“ kõiki neid, kes vähegi näevad välja ukrainlaste moodi, räägivad ukraina keelt või ümisevad ukraina rahvalaulu.

Kahe väikse lapse ründamine ukraina laulu eest Rostovis

Ukraina katoliku kiriku vaimuliku Igor Maksimovi kodus ja kirikus teostati mitu läbiotsimist, mille tulemusena „leiti ukrainakeelseid palveraamatuid ja keelatud kirjandust“.

Tema edasisele saatusele ei tahaks mõeldagi.

“Natsistliku” katoliku preestri arreteerimine Omskis

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Eesti on üleni valge, meedia endiselt kollane